Război crâncen în centrul Irakului. Armata luptă împotriva ISIS pentru recucerirea oraşului Ramadi

Forţe armate irakiene au luat marţi cu asalt centrul oraşului Ramadi, cu scopul de a-i disloca pe militanţii din cadrul grupării Statul Islamic (SI) care au cucerit localitatea în mai, a declarat Sabah al-Numani, un purtător de cuvânt al forţelor antiteroriste.

22 dec. 2015, 15:37
Război crâncen în centrul Irakului. Armata luptă împotriva ISIS pentru recucerirea oraşului Ramadi

Statul Islamic a cucerit Ramadi, capitala provinciei irakiene Anbar (vest), în luna mai. Operaţiunea de recucerire a oraşului Ramadi, situat la aproximativ 100 de kilometri vest de capitala Bagdad, a fost lansată la începutul lunii trecute, în urma unor eforturi de luni de zile de a întrerupe liniile de aprovizionare către oraş, a cărui cucerire de către Statul Islamic a reprezentat o înfrângere majoră a slabului Guvern irakian central.

Citeşte şi ISIS a a bombardat o şcoală din Siria: Cel puţin nouă elevi au murit

Forţele noastre avansează către complexul guvernamental din centrul Ramadi„, a declarat Sabah al-Numani. „Confruntări armate au loc în cartiere din jurul complexului, cu susţinerea forţelor aeriene„, a precizat el.

Între 250 şi 300 de militanţi din cadrul Statului Islamic sunt baricadaţi în centrul Ramadi, capitala provinciei Anbar (vest), estimează serviciile irakiene de informaţii. O recucerire a oraşului ar ridica moralul forţelor irakiene în domeniul securităţii, afectat puternic după ce Statul Islamic a cucerit anul trecut aproximativ o treime din Irak – un important producător de petrol care face parte din OPEC şi un aliat al Statelor Unite.