Război în Golf. Iranul a atacat Kurdistanul cu drone şi rachete

Gardienii Revoluţiei din Iran au folosit drone şi rachete pentru a lovi cartierul general al militanţilor kurzi, la graniţa cu Kurdistanul irakian.

12 iul. 2019, 12:21
Război în Golf. Iranul a atacat Kurdistanul cu drone şi rachete

„Un număr mare de terorişi au fost ucişi şi răniţi în atacurile care au început de joi”, se arată într-o ştire a agenţiei Tsnim, care citează oficialităţi ale Gardienilor. „Ca urmare a actelor teroriste comise de grupuri antirevoluţionare, au fost bombardate centre de antrenament terorist situate în zona de frontieră cu regiunea irakiană Kurdistan„, au transmis Gardienii Revoluţiei din Iran.

Conform unor surse citate de agenţia Reuters, bombardamentele sunt o reacţie la un atac comis de un grup insurgent, incident soldat cu moartea a cinci militari iranieni.

În zonele din nord-vestul Iranului situate la frontiera cu provincia irakiană Kurdistan au loc frecvent confruntări armate între serviciile de securitate irakiene şi grupuri insurgente kurde precum Partidul Vieţii Libere din Kurdistan (PJAK), suspectat de legături cu grupul separatist antiturc Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).