Război în Israel, Hamas a lansat sute de rachete spre Tel Aviv, una dintre ele a lovit un autobuz. Momentul exploziei a fost captat de camere VIDEO

Metropola israeliană Tel Aviv a fost ţinta marţi seară a unei ploi de rachete lansate din Fâşia Gaza de mişcarea islamistă Hamas, anunţă agenţiile de presă. Zborurile pe aeroportul David Ben Gurion, din Tel Aviv, au fost suspendate.

11 mai 2021, 22:39
Război în Israel, Hamas a lansat sute de rachete spre Tel Aviv, una dintre ele a lovit un autobuz. Momentul exploziei a fost captat de camere VIDEO

UPDATE. Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, și ministrul Apărării, Benny Grantz, au făcut o declarație comună din Tel Aviv, după atacurile lansate din Fâșia Gaza. „Hamas va plăti pentru rachete. (…) Israelul a eliminat zeci de teroriști, a bombardat sediile Hamas și a distrus turnuri folosite de grupările teroriste. Vom continua să atacăm Gaza cu forță deplină. Războiul va dura ceva timp, dar vom asigura siguranța israelienilor. Hamas și jihadiștii islamiști vor plăti”, se arată în declaraţie. După ce premierul Netanyahu și-a încheiat declarația, ministrul Apărării a avertizat că „acesta este doar începutul”.

UPDATE. Autorităţile israeliene au suspendat marţi seara zborurile către Aeroportul Internaţional Ben-Gurion. „În cursul atacurilor intense (…), au fost oprite decolările pentru a proteja cerul ţării„, a declarat pentru AFP Ofer Lefler, purtătorul de cuvânt al aviaţiei civile israeliene. O femeie a fost ucisă marţi seară lângă Tel Aviv în cursul atacurilor cu rachete lansate de către Hamas împotriva metropolei din statul evreu, a anunţat poliţia israeliană.

Decesul creşte la trei numărul persoanelor ucise marţi în Israel în atacurile cu rachete din Fâşia Gaza. Potrivit armatei israeliene, peste 500 de rachete au fost lansate de luni seară spre Israel de diferite grupuri armate palestiniene din Gaza.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Cu puţin înainte de ora 21:00, Hamas a anunţat că va lovi dur Israelul după ce forţele aeriene israeliene au distrus o clădire cu 13 etaje în Fâşia Gaza în care îşi aveau birourile lideri ai mişcării islamiste palestiniene.

Sirenele au început să sune la Tel Aviv şi în oraşele din jur, potrivit armatei israeliene şi jurnaliştilor AFP.

Un purtător de cuvânt al poliţiei israeliene a declarat pentru AFP că un autobuz fără călători a fost lovit de o rachetă în oraşul Holon. Totuşi, o fetiţă de 5 ani a fost grav rănită, anunţă media israeliană.

Citeşte şi Bloc cu 13 etaje, distrus de israelieni într-un atac aerian în Fîşia Gaza. Imagini incredibile cu momentul prăbuşirii VIDEO

Braţul armat al Hamas a susţinut că a lansat 130 de rachete în direcţia Tel Aviv. De luni seara şi înainte de atacul în direcţia Tel Aviv, aproximativ 480 de rachete au fost lansate de diferite grupuri palestiniene din Fâşia Gaza spre Israel, potrivit armatei israeliene. Aceste lovituri aeriene s-au soldat până acum cu doi morţi şi zeci de răniţi.

Atacurile aeriene asupra Fâşiei Gaza, lansate în răspuns la primele tiruri cu rachete de luni, au ucis cel puţin 28 de persoane, între care zece copii, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza. Comandanţi ai Hamas şi ai Jihadului Islamic, al doilea grup armat islamist din enclavă, au fost ucişi în aceste atacuri, conform acestor mişcări palestiniene.

Momentul exploziei din Holon:

Citeşte şi Israelul cheamă sub arme mii de rezervişti. Războiul în Fâşia Gaza e iminent, tancuri şi armament greu au fost deplasate la graniţă


loading...
Partenerii noștri