Război în Libia: cel puţin 2.800 de persoane au fugit din calea luptelor din apropierea capitalei ţării

Cel puţin 2.800 de persoane au fugit din calea luptelor din capitala Libiei, Tripoli, potrivit ONU, citate de BBC. Alţi civili sunt prinşi în violenţele armate şi nu beneficiază nici măcar de cele mai mici servicii de urgenţă.

08 apr. 2019, 19:56
Război în Libia: cel puţin 2.800 de persoane au fugit din calea luptelor din apropierea capitalei ţării

Forţele Generalului Khalifa Haftar au declanşat atacul asupra oraşului,  joia trecută. Premierul Fayez al-Serraj l-a acuzat pe Generalul Haftar de tentativă de lovitură de stat, potrivit bbc.com. 

Luni, au avut loc lovituri aeriene asupra singurului aeroport funcţional, Matiga. Potrivit informaţiilor interne atacul a fost condus de către forţele loiale Generalului Haftar, dar aceste rapoarte anu au fost confirmate până acum.

Unul dintre avioane a ţintit miliţiile libiene aflate pe aeroport, a povestit un martor ocular, potrivit bbc.com, adăugând că nu au fost raportate victime sau pagube materiale.

La unul dintre terminalele aeroportului s-au făcut evacuări de pasageri, imediat după ce s-a anunţat online că va fi închis, informeează Reuter.

Libia a fost cuprinsă de violenţe, instabilitate politică şi lupte interne după ce conducătorul ţării, Muammar Gaddafi a fost prins şi ucis, în 2011.

Zilele trecute, puterile internaţionale au procedat la evacuarea populaţia, zilele trecute.

Ministrul Sănătăţii publice a informat, luni, că cel puţin 25 de persoane au fost ucise şi 80, rănite, inclusiv civili şi soldaţi.

De curând, ONU a cerut un armistiţiu de două ore, pentru evacuarea civililor, dar ulterior, luptele au fost reluate.

ONU a mai informat că va iniţia convorbiri în perioada 14-16 Aprilie, pentru a discuta despre noi alegeri în Libia, dar acest subiect nu este încă suigur dacă se va materializa.