Război în Nagorno-Karabah. Peste 2.300 de militari armeni au fost ucişi

Armenia a raportat sâmbătă moartea a peste 2.300 de militari ai armatei sale în conflictul pentru controlul asupra enclavei Nagorno-Karabah, care s-a încheiat cu un acord de pace ce consacră o victorie a forţelor azere.

14 nov. 2020, 19:15
Război în Nagorno-Karabah. Peste 2.300 de militari armeni au fost ucişi

Război în Nagorno-Karabah.

Peste 2.300 de militari armeni au fost ucişi în confruntările cu armata Azerbaidjanului pentru controlul asupra regiunii Nagorno-Karabah, anunţă Ministerul Sănătăţii de la Erevan, în timp ce preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a comunicat că bilanţul total este de peste 4.000 de morţi.

„În acest moment, la serviciile de medicină legală sunt corpurile a 2.317 militari ucişi”, a declarat sâmbătă Alina Nikoghosian, purtătorul de cuvânt al Ministerului armean al Sănătăţii, conform Agenţiei France-Presse şi cotidianului Le Monde.

Luptele din Nagorno-Karabah fac zeci de victime. Atac cu rachete lansat de Armenia

Anterior, Armenia anunţase moartea a 1.339 de miliari şi a 50 de civili. Azerbaidjanul a anunţat moartea a 93 de civili, dar nu a dezvăluit pierderile militare.

Azerbaidjanul nu a comunicat pierderile sale militare. A raportat 93 de civili ucişi în tabăra sa.

Armenia şi Azerbaidjanul au semnat la începutul săptămânii, sub medierea Rusiei, un acord de încetare a focului care pune capăt conflictului. Înţelegerea consacră câştigurile teritoriale importante obţinute de Azerbaidjan.

În zona de conflict au fost desfăşurate la începutul săptămânii forţe ruse de menţinere a păcii.

Război în Nagorno-Karabah. Putin: Bilanţul total depăşeşte 4.000 de morţi

Mii de persoane protestează la Erevan faţă de prevederile Acordului de încetare a confruntărilor militare, cerând demisia premierului Nikol Pachinian.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că bilanţul confruntărilor militare din Nagorno-Karabah este de peste 4.000 de morţi şi aproximativ 8.000 de răniţi.

Regiunea Nagorno-Karabah, o enclavă a etnicilor armeni, s-a desprins de Azerbaidjan în anii 1990, într-un conflict soldat cu circa 30.000 de morţi.