Război în Ucraina: 3000 de americani vin să lupte pentru Zelenski

Zelenski a vorbit cu senatorii americani. A cerut zonă de interdicție aeriană în Ucraina și sancțiuni mai dure împotriva Rusiei. Apelul lui a avut slab ecou la politicienii, dar a prins la veteranii de război-

06 mart. 2022, 08:12
Război în Ucraina: 3000 de americani vin să lupte pentru Zelenski

Război în Ucraina: Aproximativ 3.000 de americani au răspuns apelului Ucrainei de a lupta împotriva invaziei Rusiei, a declarat un reprezentant al Ambasadei Ucrainei la Washington DC, relatează BBC.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi alţi înalţi oficiali ucraineni au cerut formarea unei „legiuni internaţionale” de voluntari străini care să ajute la lupta împotriva războiului.

Volodimir Zelenski: „Oamenii noştri, ucrainenii noştri nu se retrag, nu dau înapoi, nu opresc rezistenţa. Le strigă invadatorilor – Plecaţi acasă”

În urmă cu câteva zile, Zelenski estima că aproximativ 16.000 de străini s-au oferit voluntari şi peste 60.000 de ucraineni din diaspora

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, s-a adresat din nou cetăţenilor, într-un mesaj postat pe Facebook, în care le cere să continue rezistenţa şi să lupte, ori de câte ori au oportunitatea. Zelenski vorbeşte despre ocupaţia ”temporară” a unor oraşe şi le cere oamenilor să nu se lase înfrânţi si să iasă în ofensivă.

Ucraina urmează să înfiinţeze o unitate specială în cadrul armatei, ”Legiunea Internaţională”, alcătuită din combatanţi străini voluntari care vor să lupte împotriva Rusiei

Ucraina este pe cale să înfiinţeze o ”legiune” de combatanţi străini care să o ajute să respingă forţele ruse care au invadat ţara, anunţă duminică, în a patra zi a invaziei ruse, preşedinţia ucraineană într-un comunicat, relatează AFP.

Război în Ucraina, ziua a 11-a. Dezastru în multe teritorii: „Oraşul Mariupol nu mai există, ajutaţi-ne!”. Rusia atacă hidrocentrala Kaniv

”Toţi străinii care doresc să intre în rezistenţa împotriva ocupanţilor ruşi şi să apere securitatea mondială sunt invitaţi de către autortăţile ucrainene să intre în forţele de apărare”, îndeamnă preşedinţia ucraineană.

O unitate specială urmează să fie înfiinţată – sub numele de ”Legiunea Internaţională”, precizează ea.

Voluntarii sunt îndemnaţi să se prezinte la ambasadele Ucranei în ţărle lor de origine. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat vineri pe europeni care au experienţă de luptă să vină în Ucraina pentru a lupta împotriva armatei ruse.

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat, sâmbătă, că Rusia va considera cobeligerantă orice ţară care încearcă să impună o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei şi a cerut Uniunii Europene şi SUA să nu mai trimită echipamente militare în Ucraina, relatează Le Figaro.