Război în Ucraina: 70 de soldaţi ucraineni, ucişi într-un atac al artileriei ruse. Sirenele de război sună marţi în multe oraşe

În jur de 70 de soldaţi ucraineni au fost ucişi, duminică, într-un atac al artileriei ruse asupra localităţii Ohtîrka, la nord-est de Kiev, a anunţat un oficial local, citat de BBC.

01 mart. 2022, 07:56
Război în Ucraina: 70 de soldaţi ucraineni, ucişi într-un atac al artileriei ruse. Sirenele de război sună marţi în multe oraşe

Război în Ucraina: Aproximativ 70 de luptători ucraineni au murit în timpul bombardamentului rusesc dat asupra unei unităţi militare din Ohtîrka. În regiunea Sumî, invadatorii ruşi au bombardat cu artilerie oraşul Ohtîrka timp de câteva zile. Unitatea militară a opus rezistenţă, dar ruşii au tras asupra ei cu o ferocitate intensă.

Canada va furniza muniţie şi arme antitanc Ucrainei şi va interzice importul de ţiţei din Rusia
În timpul bombardării unităţii militare, 70 de persoane au fost ucise, a declarat şeful Administraţiei Regionale de Stat din Sumî.

Dmitro Zhiviţki, şeful administraţiei de stat a regiunii Sumi, spune că atacul a distrus o unitate militară ucraineană, iar salvatorii şi voluntarii au recuperat cadavrele din moloz.

Zelenski, un nou mesaj din buncăr pentru Ucraina în miez de noapte: „Au lovit cu 113 rachete!”

„Au murit mulţi oameni. În prezent, în cimitir se pregătesc locuri pentru aproximativ 70 de soldaţi ucraineni morţi”, a scris el pe Telegram.
„Dar şi inamicul a primit ceea ce merită”, a adăugat el, spunând că în oraş sunt „o mulţime de cadavre ruseşti”, care acum sunt date Crucii Roşii.

Afirmaţiile sale nu putut fi verificate din surse independente, notează BBC.

Sirene antiaeriene răsună, marţi dimineaţă, în mai multe oraşe din Ucraina, care se confruntă cu a şasea zi de război contra invaziei Rusiei.

Potrivit The Kyiv Independent, sirenele se aud la Rivne, Ternopîl, Vinniţia şi Volin.

Locuitorii sunt sfătuiţi să meargă la cel mai apropiat adăpost.

Biroul Înaltului Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) a raportat cel puţin 406 victime civili, inclusiv cel puţin 102 morţi, conform The Guardian.

„Cifra reală ar putea fi considerabil mai mare, deoarece multe victime raportate nu au fost încă confirmate”, a declarat Martin Griffiths, subsecretar general pentru afaceri umanitare şi coordonator de ajutor de urgenţă, informând Consiliul de Securitate de la Geneva.

Cel puţin 160.000 de persoane au fost strămutate în interior, iar cifra reală ar putea fi substanţial mai mare.

Cei 102 morţi includ şapte copii, a declarat mai devreme Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet.

„Atacul militar asupra Ucrainei pune în pericol nenumărate vieţi. Între joi dimineaţa şi noaptea trecută, biroul nostru a înregistrat 406 victime civile”, a afirmat ea.

„Ce e mai rău abia urmează să vină din punct de vedere militar”, a spus senatorul republican Lindsey Graham, care a afirmat că se teme că trupele ruse se angajează într-o „politică a pământului ars”.

„Rusia va încerca să încercuiască şi să ocupe Kievul în următoarele câteva săptămâni. Lupta pentru Kiev va fi lungă şi sângeroasă, iar ucrainenii se pregătesc rapid să lupte pentru fiecare colţ de stradă”, a scris senatorul Chris Murphy pe contul său de Twitter, informează lefigaro.fr.

Murphy, senator din Connecticut, afirmă că Rusia este în urmă faţă de programul planificat pentru invazie.

El a mai spus că naţiunile occidentale nu numai că vor îngheţa, ci şi vor confisca bunurile preşedintelui rus şi ale oligarhilor de top, apreciind că „probabil un pas mai înaintat decât a anticipat cercul apropiat al lui Putin”.