Război în Ucraina. Noi bombardamente la Odesa: „Au lovit biserici, se comportă ca teroriştii”

Rusia şi-a intensificat bombardamentele pe teritoriul Ucrainei înainte de parada militară de pe 9 Mai, de Ziua Victoriei.

02 mai 2022, 20:21
Război în Ucraina. Noi bombardamente la Odesa: „Au lovit biserici, se comportă ca teroriştii”

Război în Ucraina UPDATE Un băiat de 15 ani a fost ucis şi o fată a fost rănită într-un atac rusesc asupra Odesei, au anunţat luni autorităţile municipale din oraşul-port din sudul Ucrainei, informează lefigaro.fr.

„O  lovitură cu rachete asupra Odesei a deteriorat o clădire în care se aflau cinci persoane. Un băiat de 15 ani a murit, un alt copil minor a fost dus la spital”, a anunţat consiliul orăşenesc pe Telegram.

Nu au fost oferite detalii despre soarta celorlalţi trei ocupanţi ai imobilului.

Război în Ucraina. Atacurile au vizat infrastructura urbană şi au fost avariate inclusiv edificii religioase, a comunicat Comandamentul forţelor ucrainene de securitate şi apărare.

„Nou atac cu rachete asupra regiunii Odesa. Au fost distruse elemente ale infrastructurii oraşului şi sunt avariate imobile religioase”, a confirmat Consiliul municipal, pe canalul oficial de Telegram.

Rusia a reluat atacurile asupra combinatului siderurgic Azovstal din Mariupol. Noi bombardamente la Odesa
Autoritățile au confirmat că există morți și răniți. „Nu vom lăsa lucrurile așa. De fiecare dată când aceste gunoaie se comportă ca niște teroriști obișnuiți, iar noi avem o singură conversație cu teroriștii. Îi vom distruge până când nu va mai rămâne niciun ocupant în viață pe teritoriul ucrainean”, a declarat Maxim Marchenko, șeful OVA Odesa.

Acesta este al doilea atac cu rachete comis de Rusia în Odesa în ultimele zile. Sâmbătă, pista Aeroportului din Odesa a fost distrusă într-un atac cu rachete.

Bombardamente lângă România. Rusia a distrus aeroportul din Odesa

Război în Ucraina: Pista aeroportului din Odesa, distrusă de un atac al ruşilor

Aeroportul din Odesa a fost, sâmbătă, ţinta unei rachete a ruşilor care a distrus pista. Atacul nu s-a soldat cu victime, a anunţat guvernatorul regiunii, Maxim Martcenko, potrivit Le Figaro.

“Astăzi, inamicul a atacat din Crimeea printr-un sistem de rachetă pentru apărarea de coastă Bastion. Pista aeroportului din Odesa a fost distrusă. Slavă Domnului, nu sunt victime”, a spus guvernatorul într-un mesaj pe Telegram.

În urmă cu o săptămână, opt persoane au murit în urma atacurilor ruşilorr care au vizat Odesa.