Război în Ucraina: Oraşul din Rusia, bombardat de armata lui Zelenski, sfinţit de preoţi dintr-un elicopter militar VIDEO

Un sobor de preoți purtând Lumina Învierii au sfințit, din avion, o localitate din Rusia, de la granița cu Ucraina, pentru a o proteja de bombardamentele din țara vecină.

28 apr. 2022, 17:22
Război în Ucraina: Oraşul din Rusia, bombardat de armata lui Zelenski, sfinţit de preoţi dintr-un elicopter militar VIDEO

Război în Ucraina. Oraşul Belgorod, de pe teritoriul Rusiei, a fost ţinta atacurilor armatei lui Zelenski, astfel că Rusia a apelat la ajutor divin pentru a împiedica pe viitor astfel de incursiuni păguboase, dat fiind că aici se aflau depozite de muniţii şi combustibili.

NATO îl sfidează pe Putin. Anunţul care ar putea declanşa un nou război mondial
Preoții, însoțiți de oficiali, au dat un ocol aerian orașului Belgorod, pe care forțele ucrainene l-au bombardat de mai multe ori, pentru a distruge depozite de muniție care se află în zonă.

Mai multe explozii s-au auzit în oraşul Belgorod, din Rusia, aflat la aproximativ 40 de kilometri nord de graniţa cu Ucraina, informează bbc.com, citând un oficial local.

Guvernatorul regional Viaceslav Gladkov a precizat pe Telegram că s-a trezit la ora 03.35 auzind explozii. El a precizat că în timp ce pregătea o postare pentru social media, a auzit şi alte explozii.

Gladkov a spus ulterior că informaţii preliminare arată că un repozit de muniţie a luat foc şi că nu există victime în rândul populaţiei civile.

Guvernatorul regional al oraşului rus Belgorod a acuzat elicopterele militare ucrainene că au atacat depozitul de petrol unde a izbucnit un incendiu, informează BBC.

Viaceslav Gladkov a declarat, vinerea trecută, pe canalul său Telegram, că incendiul a fost cauzat de lovituri aeriene a două elicoptere ucrainene.

Mircea Geoană dă asigurări că Rusia nu are resursele militare necesare pentru a intra în Transnistria şi spune că NATO va susține în continuare Ucraina

El a spus anterior că doi sunt răniţi, dar viaţa lor nu este în pericol. Locuitorii străzilor din apropiere au fost evacuaţi în timp ce pompierii încearcă să stingă incendiul.

Apelul la ajutorul preoţilor vine chiar în ziua în care Ucraina şi-a arogat dreptul de a ataca obiective în teritoriul Rusiei.

”Rusia a atacat Ucraina şi a ucis civili. Ucraina se va apăra prin toate mijloacele, inclusiv prin atacuri vizând depozite şi baze ale asasinilor ruşi”, declară Podoliak.

”Lumea recunoaşte acest drept”, subliniază într-un mesaj postat pe Twitter negociatorul-şef ucrainean Mihailo Podoliak.