Război în Ucraina. Putin mută mercenarii din Grupul Wagner în Donbas VIDEO

Mercenarii Wagner aruncați în luptă în Dombas. Armata ucraineană e în pericol de încercuire în Regiunea Bahmut.

07 iun. 2022, 06:04

Război în Ucraina. După ce Statul Major General al forțelor armate ucrainene a decis trimiterea în prima linie a Legiunii Internaționale în Donbas, rușii au mutat prin trimiterea în zonă a mercenarilor din Grupul Wagner. Imagini video distribuite pe Telegram arată că Rusia a trimis mercenari ai grupului Wagner în Svitlodarsk, un oraș din regiunea Bahmut a cărei capturare ar putea fi crucială pentru ofensiva rusească din Donbas.

Zelenski îşi recunoaşte înfrângerea: Ruşii sunt „mai numeroşi şi mai puternici”

Înregistrările video făcute chiar de mercenarii ruși au fost redistribuite pe Twitter de analistul militar Rob Lee de la Foreign Policy Research Institute. În înregistrarea făcută acum de mercenarii Wagner poate fi văzută și centrala termică Vuhlehirska, una dintre cele mai înalte clădiri din Ucraina, cu o capacitate de producție totală de 3,600 MW.

Separatiștii pro-ruși din Donețk au anunțat cucerirea localității strategice Lîman și a Svitladorskului, un oraș din regiunea Bahmut, pe 27 mai.

De ce este importantă regiunea Bahmut pentru forțele armate ale Moscovei

Această regiune, organizată administrativ ca un raion, se află în nord-vestul regiunii Donețk și la sud de orașul Severodoneţk, cel mai recent obiectiv al forțelor armate ruse ce luptă în estul Ucrainei ca parte a noii ofensive declanșate în noaptea zilei de 18 aprilie.

Alertă la graniţele României. Grenade aruncate cu drona în Transnistria
Capturarea sa ar putea permite armatei ruse să încercuiască trupele ucrainene ce luptă în Severodonețk, ultimul oraș din regiunea Luhansk încă sub controlul forțelor armate ale Kievului.

Război în Ucraina. Serghei Gadai, guvernatorul regiunii Luhansk, a declarat în urmă cu o zi că președintele rus Vladimir Putin i-a ordonat generalului Alexander Dvornikov, comandantul suprem al forțelor armate ruse din Ucraina, să captureze Severodonețkul până în data de 10 iunie.

Sâmbătă, Gadai a declarat de asemenea că luptele continuă în acest oraș de o importanță strategică pentru ofensiva Moscovei și că rușii și-au aruncat în luptă toate rezervele.

Kievul a trimis săptămâna trecută voluntari ai Legiunii Internaționale ce luptă în Ucraina pentru a întări apărarea Severodonețkului.

Război în Ucraina. Separatiștii pro-ruși acuză forțele armate ale Ucrainei că au bombardat Donețk cu artilerie NATO

Forțele Armate ale Ucrainei ar fi bombardat Donețk folosind artilerie franceză Caesar autopropulsată, de calibru 155 mm, susțin luni separatiștii pro-ruși din Republica Populară Donețk, potrivit agenției de presă Tass.

„Lovirea cu obuziere a zonelor rezidențiale din Donețk a fost efectuat de la montura de artilerie autopropulsată franceză Caesar, de calibrul 155 mm, care este furnizată de Forțele Armate ale Ucrainei din țările NATO”, susțin rușii din RPD.

Potrivit acestora, este a patra oară când armata ucraineană bombardează Donețk, cele mai recente lovituri vizând Petrovsky și Kuibyshevsky. Forțele ucrainene au tras în total 34 de lovituri cu obuzierele, spun militanții pro-ruși.