Război în Ucraina. Putin nu mai are răbdare, mişcare de ultimă oră pe front

Consilierul liderului ucrainean Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak, a scris pe contul său de Twitter că autoritățile ruse au început să transfere spre Ucraina trupe staționate în Siria.

08 mai 2022, 23:48
Război în Ucraina. Putin nu mai are răbdare, mişcare de ultimă oră pe front

Război în Ucraina. Podoliak a menționat că Rusia își retrage de urgență forțele din Siria. „Moscova renunță la poziția sa în regiune pentru a arunca lemne de foc (care nu rezolvă nimic) în craterul de război din Ucraina. Încă merge „conform planului”, nu? Ei bine, planul a fost grozav. Fiabil ca un ceas elvețian”, a scris Podoliak.

„Cea mai mare foamete de la al Doilea Război Mondial”. Ministrul Dezvoltării din Germania se teme că vor fi milioane de morți din cauza războiului lui Putin
Cu o zi înainte, portalul israelian DEBKAfile scria că unități rusești staționate în Siria se adună la bazele aeriene Hmeimim, Kamishli, Deir e-Zor și T4, iar unele dintre ele erau gata să fie transferate pe frontul ucrainean. Surse militare spun că rușii ar preda baze-cheie Corpului Gărzii Revoluționare Islamice Iraniene și Hezbollah.

Război în Ucraina. Capitularea nu este o opţiune, iar soldaţii Batalionului Azov vor continua să lupte cât timp vor fi în viaţă pentru a respinge ocupanţii ruşi, au declarat comandatul Batalionului Azov, Denis Prokopenko, şi comandatul său adjunct, Sviatoslav Kalina Palamar, în cadrul unei conferinţe de presă în format online, relatează CNN. Palamar a mai afirmat că nu poate confirma dacă toţi civilii au fost evacuaţi de la faţa locului, potrivit afirmaţiilor făcute sămbătă, potrivit BBC.

Cei doi oficiali ucraineni au mai menţionat că forţele ruse au continuat să bombardeze oţelăria Azovstal din Mariupol şi încearcă să atace oţelăria.

Luptătorii ucraineni au promis că vor continua lupta. ”Capitularea nu este o opţiune (…) Vom continua să luptăm atât timp cât vom fi în viaţă pentru a respinge ocupanţii ruşi. Nu avem mult timp, suntem supuşi unui bombardament intens”, a declarat Palamar.

„Vestul are nevoie de Al Treilea Război Mondial!”. Un faimos analist susţine că Occidentul se va folosi de conflictul din Ucraina pentru a-şi salva economia
Luptătorii au cerut comunităţii internaţionale să ajute la evacuarea soldaţilor răniţi din oţelărie, care reprezintă ultimul bastion al apărării din Mariupol.

De asemenea, soldatul Illia Samoilenko a declarat dintr-o ascunzătoare din oţelărie: ”Este inacceptabil să ne predăm. Iar şansele noastre de supravieţuire dacă ne predăm ruşilor, tind să fie spre zero. El a spus că mai sunt ”zeci” de civili în interiorul combinatului siderurgic.