Război în Ucraina: Rusia va exersa un scenariu cu arme nucleare tactice, ordonat de Vladimir Putin

Ministerul Apărării a declarat că exerciţiul a fost ordonat de preşedintele Vladimir Putin şi va testa pregătirea forţelor nucleare non-strategice pentru a îndeplini misiuni de luptă.
Filip Stan
06 mai 2024, 12:02
Război în Ucraina: Rusia va exersa un scenariu cu arme nucleare tactice, ordonat de Vladimir Putin

Rusia a anunţat luni că va organiza un exerciţiu militar care va include antrenamente pentru utilizarea armelor nucleare tactice, după ceea ce Ministerul Apărării spune că sunt ameninţări provocatoare din partea oficialilor occidentali, relatează Reuters.

Ministerul Apărării a declarat că exerciţiul a fost ordonat de preşedintele Vladimir Putin şi va testa pregătirea forţelor nucleare non-strategice pentru a îndeplini misiuni de luptă.

Exerciţiile militare vor include antrenamente pentru pregătirea şi desfăşurarea în vederea utilizării armelor nucleare non-strategice, a precizat Ministerul Apărării. Vor participa formaţiuni de rachete din Districtul Militar Sudic şi forţe navale.

Război în Ucraina. Se dau lupte grele, Rusia revendică cucerirea de noi teritorii, Kievul contraatacă cu drone dincolo de frontieră
„În timpul exerciţiului, vor fi efectuate o serie de paşi pentru a exersa aspectele legate de pregătirea şi utilizarea armelor nucleare non-strategice”, a declarat Ministerul Apărării.

Rusia deţine cel mai mare arsenal de arme nucleare din lume. Exerciţiul, anunţat în ajunul învestirii lui Putin pentru un nou mandat prezidenţial şi cu trei zile înainte de celebrarea Zilei Victoriei la 9 Mai, are ca scop asigurarea integrităţii teritoriale şi suveranităţii Rusiei „ca răspuns la declaraţiile provocatoare şi ameninţările unor oficiali occidentali la adresa Federaţiei Ruse”, a precizat ministerul.

Şase morţi şi 35 de răniţi în urma unor atacuri cu drone în regiunea rusă Belgorod

Atacuri cu drone ucrainene s-au soldat cu şase morţi şi 35 de răniţi în regiunea Belgorod din Rusia, a anunţat luni guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov, relatează Reuters.

Cutremur la Moscova: Timur Ivanov, adjunctul lui Serghei Şoigu, arestat pentru corupţie riscă până la 15 ani închisoare
Atacul a avut loc în apropierea satului Bezezovka şi a vizat două autobuze care transportau persoane, susţine Viaceslav Gladkov.

Un bărbat se află în stare critică, iar doi copii au răni superficiale, a adăugat el. Regiunea Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, a fost atacată în mod repetat de armata ucraineană în ultimul an.

Pe de altă parte, atacuri cu drone ruseşti, de data aceasta, au întrerupt temporar alimentarea cu energie electrică a unor părţi din regiunea Sumî din nord-estul Ucrainei, potrivit oficialilor ucraineni. Kievul anunţase anterior că forţele sale de apărare au doborât în regiune 12 din cele 13 drone trimise de ruşi în regiune în noaptea de duminică spre luni. „Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită în localităţile afectate şi în unele părţi ale oraşului Sumî”, a declarat administraţia militară a regiunii pe platforma Telegram.

Forţele aeriene ucrainene afirmă că au distrus 12 drone lansate de Rusia

Forţele aeriene ucrainene au declarat luni că sistemele lor de apărare aeriană au distrus 12 din cele 13 drone de atac lansate de Rusia, relatează Reuters. Dronele au fost distruse deasupra regiunii Sumî din nord-estul Ucrainei, au precizat forţele aeriene pe aplicaţia de mesagerie Telegram. Nu a fost imediat clar ce s-a întâmplat cu drona care nu a fost doborâtă.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
S-a rupt lanțul de iubire între Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță! „Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!”
Fanatik.ro
Ce să pui în ciorba de burtă ca să iasă ca la restaurant. Secretul pe care doar bucătarii cu experiență îl cunosc
Capital.ro
România e în doliu. A murit unul dintre cei mai mari sportivi din istorie: Ne-a părăsit un Uriaș
Playtech.ro
Îţi mai aduci aminte de Pamela din Dallas? Era o divă HOT, toată lumea o invidia. Acum o mai recunoşti?
DailyBusiness
Din păcate, s-a luat decizia! Aceste medicamente DISPAR din România
Adevarul
Imagini de colecție cu Ion Țiriac tânăr student când se antrena la baza sportivă studențească Tei VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Cornel Dinu se simte tot mai rău: „Nu mai iese din casă”
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
INCREDIBIL! Belodedici a fost reținut de poliție, după niște evenimente ca în filme
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Femeile vor putea ieși la pensie cu cel puțin 3 ani și jumătate mai devreme! Ce modificări se aduc la noua lege a pensiilor
Capital.ro
Adrian Alexandrov spune adevărul despre Elena Udrea și Coldea. Ce i-a făcut: S-a dat ordin
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
"Din păcate viaţa este crudă". A murit Dana Rotariu, soția fotbalistului din "Generația de Aur" Iosif Rotariu, la vârsta de 60 de ani
substantial.ro
Alinare în necazuri și sprijin în deznădejde: Acatistul Sfântului Mina, puterea supremă a rugăciunii
MediaFlux
Se dau VOUCHERE de MII de LEI pentru ROMÂNIA! Care sunt condițiile pentru a beneficia
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'