Război în Ucraina. Ruşii au dispersat violent o manifestaţie, bilanţul morţilor creşte de la o oră la alta VIDEO

Rusia pierde teren, dar nu renunţă fără luptă la oraşele cucerite, acolo unde populaţia iese la proteste împotriva ocupanţilor.

02 apr. 2022, 15:57
Război în Ucraina. Ruşii au dispersat violent o manifestaţie, bilanţul morţilor creşte de la o oră la alta VIDEO

Război în Ucraina. Autorităţile locale din oraşul ucrainean Enerhodar susţin că forţele ruse au dispersat cu violenţă o manifestaţie pro-Ucraina, sâmbătă, şi a reţinut câţiva protestatari, relatează Reuters.

Localnicii s-au strâns în centrul oraşului şi au cântat imnul Ucrainei, în momentul în care soldaţii ruşi au sosit şi i-au urcat pe unii dintre ei în dube.

Război în Ucraina. Primul mare lider politic din tabăra Zelenski, ucis de armata rusă
“Ocupanţii îi dispersează pe protestatari cu explozii”, s-a arătat într-o postare pe Telegram, căreia i-a fost ataşat un filmuleţ redistribuit apoi şi pe alte reţele.

Autorităţile din Enerhodar au mai acuzat forţele ruse că au bombardat sâmbătă altă parte a oraşului, patru persoane fiind rănite.

Guvernatorul regiunii Nikolaev, Vitaliy Kim, a oferit un nou bilanț al numărului de persoane ucise în urma atacului cu rachete asupra clădirii administraţiei regionale.

32 de persoane au fost confirmate ca fiind moarte de la atac, a declarat dl Kim, scrie Sky News. Echipele de intervenţie au căutat printre dărâmături în zilele care au trecut de la atacul care a lăsat în urmă o gaură în mijlocul clădirii. Atacul asupra clădirii administrative regionale din orașul ucrainean Nikolaev a avut loc marți, 29 martie. „Au distrus jumătate din clădire, au intrat în biroul meu”, spunea Kim.

Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat sâmbătă că autorităţile nu se aşteaptă la o „afganizare” a războiului cu Rusia şi nici ca acest conflict să devină „de durată şi epuizant” pentru Moscova, transmite EFE.

Război în Ucraina. Rusia bombardează intens oraşele, Ucraina oferă recompense uluitoare pentru capturarea unui tanc
„Rusia se va retrage din toate teritoriile (ucrainene – n.r.), cu excepţia sudului şi estului”, a apreciat Podoliak, într-o postare pe contul său de Twitter. El a adăugat că duşmanul va încerca „să se baricadeze” în aceste regiuni, să-şi reducă pierderile şi „să dicteze condiţiile”.

„Nu ne putem lipsi de armament greu dacă vrem să-i alungăm pe ruşi”, a avertizat Podoliak.

După ce Moscova a realizat în această săptămână o aparentă schimbare de strategie şi a început să-şi regrupeze trupele, mulţi analişti internaţionali au prezis „un război de uzură” care s-ar putea prelungi pe câteva luni, aminteşte EFE.