Război în Ucraina. S-a dat ordinul, risc major pentru România. Anunţul de la Kremlin care dă fiori Europei

Armata rusă va considera transporturile de arme ale NATO către Ucraina drept ținte, astfel că România, ca ţară de tranzuit, este expusă.

04 mai 2022, 17:19
Război în Ucraina. S-a dat ordinul, risc major pentru România. Anunţul de la Kremlin care dă fiori Europei

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Ministerul rus al Apărării a publicat imagini video ale lansării rachetelor de croazieră din Marea Neagră, declarând că ele au lovit ținte terestre nespecificate din Ucraina. Astfel, a fost reiterat avertismentul potrivit căruia Rusia va încerca să lovească transporturile de armament livrat de NATO Ucrainei, notează reuters.com

Rusia a anunțat anterior că a lansat atacuri similare de pe un submarin la 29 aprilie. Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a avertizat că armata rusă va considera transporturile de arme ale NATO în Ucraina ca ţinte ce trebuie distruse.

Războiul se extinde. Ucraina anunţă că va fi invadată şi de Belarus
„Statele Unite şi aliaţii lor din NATO continuă să trimită arme în Ucraina. Considerăm orice transport al Alianţei Nord-Atlantice sosind pe teritoriul ţării cu arme sau materiale destinate armatei ucrainene ca ţinte ce trebuie distruse”, a declarat Şoigu la o conferinţă a oficialilor din Ministerul Apărării.

De ce sunt ucişi mulţi generali ruşi în războiul din Ucraina: „Sunt forţaţi să se arunce în prima linie. Vor fi şi mai mulţi”

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu a declarat anterior că armata rusă va considera transporturile de arme ale Alianței Nord Atlantice (NATO) către Ucraina drept ținte. Ministrul rus a mai spus că aceste ținte urmează să fie distruse.

Pe de altă parte, el a vorbit și despre soldații ucraineni ascunși în oțelăria Azovstal. Ministrul rus Serghei Șoigu spune că aceștia au fost blocați în siguranță, fiind, de fapt, un ordin al lui Vladimir Putin.

Rusia anunță distrugerea punctelor de transport pentru armele din Occident, care ajung în Ucraina

Ministerul rus al Apărării a mai precizat că a scos gările din funcţie după ce a bombardat sursele de alimentare ale acestora cu arme aeriene de înaltă precizie şi nave maritime. Ministerul nu a informat ce arme de fabricaţie occidentală au fost furnizate Forţelor ucrainene prin intermediul acestor gări. Reuters nu a putut verifica imediat anunţul şi nu a existat nicio reacţie imediată din partea Kievului. Ministerul a mai comunicat că a vizat 40 de ţinte militare ucrainene, inclusiv patru depozite unde se află muniţie şi arme de artilerie.

Rusia a trimis zeci de mii de trupe în Ucraina pe 24 februarie, numind invazia o operaţiune specială militară menită să degradeze capacităţile militare ale vecinului său sudic şi să elimine oamenii pe care i-a numit naţionalişti periculoşi.

Forţele ucrainene au opus o rezistenţă puternică, iar Occidentul a impus sancţiuni drastice Rusiei în efortul de a forţa Moscova să îşi retragă trupele.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat, miercuri, al şasea pachet de sancţiuni aplicate Rusiei, printre care interzicerea totală a importului de petrol rusesc şi eliminarea a trei bănci importante ruse, inclusiv Sberbank, din sistemul financiar global SWIFT.