Război în Ucraina: Un blindat rusesc care transporta soldați deasupra, spulberat cu o rachetă ghidată VIDEO

Transportorul se afla în mișcare, iar deasupra sa erau mai mulți soldați care s-au urcat pe vehicul pentru o deplasare mai ușoară în teren.

20 mai 2022, 15:02

Noi imagini de pe frontul din Ucraina arată cum tancurile rușilor continuă să fie distruse de lansatoarele soldaților ucraineni. Un transportor blindat a fost spulberat după ce a fost luat la țintă cu sistemul antitanc Stugna-P al ucrainenilor. Explozia e atât de violentă încât corpurile unora dintre soldații aflați pe vehicul sunt aruncate în aer.

Rusia, subminată din interior. Autori necunoscuţi lansează atacuri asupra comisariatelor militare, ca protest pentru mobilizarea mascată

Transportorul se afla în mișcare, iar deasupra sa erau mai mulți soldați care s-au urcat pe vehicul pentru o deplasare mai ușoară în teren.

Operatorul ucrainean urmărește transportorul, în ultima clipă mută ținta pe transportorul în mișcare, racheta ia o curbă strânsă și lovește în plin transportorul.

În alte imagini publicate pe rețelele sociale poate fi văzută o altă lovitură directă cu o rachetă Stugna-P.

Război în Ucraina. Rușii își repară tancurile cu componente de la mașinile de spălat

Sancțiunile SUA forțează Rusia să folosească cipuri de la mașini de spălat vase și frigidere pentru repararea unor echipamente militare, a declarat miercuri secretarul pentru Comerț, Gina Raimondo.

„Avem rapoarte de la ucraineni că atunci când găsesc echipament militar rusesc la sol, acesta este plin cu semiconductori pe care i-au scos din mașini de spălat vase și frigidere”, a declarat Raimondo la o audiere în Senat, menționând că s-a întâlnit recent cu prim-ministrul Ucrainei, scrie Washington Post.

New York Times publică dovezi foto și video ale execuției locuitorilor din Bucha, de către armata rusă. Ororile sunt inimaginabile, făptaşii au fost identificaţi
Exporturile de tehnologie SUA către Rusia au scăzut cu aproape 70% de când au început sancțiunile la sfârșitul lunii februarie, potrivit lui Raimondo, al cărui departament supraveghează controalele exporturilor care formează o mare parte a pachetului de sancțiuni. Alte trei duzini de țări au adoptat interdicții similare la export, care se aplică și în Belarus.