Război în Ucraina. Un nou atentat cu maşină capcană. Un înalt demnitar pro-rus a fost ucis de o bombă

Războiul clasic a fost înlocuit de unul de gherilă în Ucraina, tot mai mulţi oficiali pro-ruşi fiind victimele unor atentate nerevendicate de armata sau serviciile secrete ale lui Zelenski.

26 aug. 2022, 18:59
Război în Ucraina. Un nou atentat cu maşină capcană. Un înalt demnitar pro-rus a fost ucis de o bombă

Război în Ucraina. Autorităţile ruse de ocupaţie din oraşul ucrainean Berdiansk au acuzat vineri Ucraina de un „atentat terorist”, după ce adjunctul şefului poliţiei rutiere din localitate a fost ucis de o bombă, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Aleksandr Kolesnikov a murit la spital, iar administraţia a scris pe Twitter că el a fost victima „regimului de la Kiev”.

Războiul din Ucraina se amplifică, pericol mare pentru Zelenski. Rusia a primit sute de drone din Iran, care a sfidat avertismentul SUA
Ministerul ucrainean al apărării şi serviciul de informaţii al armatei nu au răspuns imediat solicitării Reuters de a comenta.

Berdiansk, oraş cu o populaţie de circa 100.000, port la Marea Azov, a fost ocupat de forţele ruse în februarie.

Incidentul în urma căruia a murit poliţistul este cel mai recent dintr-o serie – se pare că mai mulţi oficiali pro-ruşi din teritoriile ocupate din Ucraina au fost asasinaţi, menţionează Reuters. Luna aceasta, viceprimarul din Nova Hakovka a fost împuşcat mortal, la el acasă. În iunie, un oficial de rang înalt din regiunea Herson, de asemenea instalat de ruşi, a fost ucis de un automobil-capcană.

Zelenski: Dacă cineva în Rusia crede că va îngenunchea Europa ca întreg sau Ucraina sau alte ţări, în această iarnă, e un calcul greşit

Război în Ucraina. Aleksandr Dughin învinuieşte Ucraina pentru moartea fiicei sale, Daria Dughina: ”Fiica mea şi-a jertfit viaţa ca o fecioară sacrificată pe altar”
Aleksandr Dughin a făcut primele sale declaraţii despre moartea fiicei sale, Daria Dughina, în explozia unei maşini, şi a învinovăţit Ucraina pentru moartea ei, subliniind că ”şi-a jertfit viaţa ca o fecioară sacrificată pe altar”, relatează CNN.

Aleksandr Dughin este un mare susţinător ar imperialismului rus, care a devenit din ce în ce mai influent la Moscova.

Dughina şi-a găsit sfârşitul în urma unei explozii ”în faţa ochilor” tatălui său în timp ce ”se întorcea de la festivalul Tradiţiei de lângă Moscova”, a dezvăluit Dughin într-o declaraţie prin intermediul canalului de Telegram al prietenului său Konstantin Malofeev.

”Era o fată ortodoxă frumoasă, o patriotă, o corespondentă din domeniul militar, o expertă pe canale centrale şi o filosoafă. Discursurile şi reportajele ei au fost întotdeauna profunde, întemeiate şi reţinute. Ea nu a cerut niciodată violenţă şi război. Era o stea în devenire la începutul călătoriei. Duşmanii Rusiei au ucis-o pe furiş”, a declarat tatăl său.
El a cerut victoria Rusiei în urma morţii tinerei. ”Dar noi, oamenii noştri, nu putem fi zdrobiţi nici măcar de asemenea lovituri insuportabile”, a mai subliniat el.

”Inimile noastre tânjesc după mai mult decât doar răzbunare. Este un câştig prea mic, nu este specific Rusiei. Avem nevoie doar de Victoria noastră. Fiica mea şi-a jertfit viaţa ca o fecioară sacrificată pe altar. Aşadar, câştigaţi, vă rog!”, a afirmat Dughin, făcând apel la victoria forţelor ruse împotriva inamicilor.

Marţi va avea loc o slujbă de pomenire pentru Dughina, a adăugat ideologul rus.Ucraina a negat, duminică, cu hotărâre orice implicare în explozia maşinii.

Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui ucrainean, a afirmat într-un interviu pentru televiziunea naţională că Ucraina nu are cu siguranţă nimic de-a face” cu acest incident, deoarece nu este ”un stat criminal, precum Federaţia Rusă” şi, cu atât mai mult, ”nu este un stat terorist”.

”Propaganda rusă trăieşte într-o lume fictivă: Femeia (ucraineană) şi copilul ei de 12 ani au fost «desemnaţi» responsabili pentru aruncarea în aer a maşinii propagandistei Dughina. În mod surprinzător, nu au găsit «viza estonă» la faţa locului”, a declarat Mihailo Podoliak, făcând referire la afirmaţia FSB că femeia a plecat de la momentul inccidentului în Estonia.

”Viperele din serviciile speciale ruseşti au început o luptă între specii”, a adăugat el.