Război în Ucraina. Un sportiv legendar, omorât de obuze. Trupul i-a fost găsit sub dărâmături

Războiul din Ucraina a produs victime și în lumea sportului. În prima zi a lunii, jurnaliștii locali au anunțat moartea lui Dmitry Martynenko, fotbalistul unei echipe de amatori.

08 mart. 2022, 22:43

Războiul din Ucraina a devenit din ce în ce mai sângeros, iar civilii cad victime atacurilor aeriene lansate de armata rusă. Yevhen Zvonok, vicecampion mondial și campion național la kickboxing, a fost ucis în timpul unui bombardament din orașul Chernigov. Sportivul de doar 22 de ani a fost ucis pe data de 3 martie, însă abia luni a fost găsit sub dărmăturile unei școli din oraș.

Olena Zelenski, scrisoarea care face înconjurul lumii: „Dacă nu-l oprim pe Putin, care amenință că va începe un război nuclear, nu va exista niciun loc sigur în lume”
Este cea de-a 13 zi de război în Ucraina, iar bombardamentele continuă, în ciuda faptului că se poartă negocieri pentru pace. Din păcate, atât militari, cât și civili, își pierd viața. Marți, presa ucraineană a anunțat decesul unui sportiv de renume mondial, kickboxerul Yevhen Zvonok, în vârstă de 22 de ani. Acesta a fost ucis în timpul bombardamentelor rusești asupra orașului Cernigov, unul dintre cele mai asediate orașe de pe drumul trupelor rusești spre Kiev.

Yevhen Zvonok era campion național și vicecampion mondial la kickboxing. Tânărul sportiv a vrut să fie alături de Ucraina încă din primele zile de război, așa că s-a înrolat în armată.

Răsturnare de situaţie pe front: Armata din Ucraina a respins forţele ruseşti din Harkov
Antrenorul lui Zvonok susține că sportivul era la începutul carierei, iar la finalul lunii martie ar fi trebuit să participe la campionatul mondial de kickboxing.

„Era la început de carieră sportivă. Anul trecut a fost al doilea la Cupa Mondială de kickboxing și campion al Ucrainei. Ne pregăteam să participăm la competiții internaționale, iar la sfârșitul lunii martie urma să participe la Campionatul Național de la Odessa”, a spus Serghei Lysyuk, antrenor de kickboxing.

Yevhen Zvonok nu este singurul sportiv ucrainean care a fost ucis în timpul bombardamentelor lansate de Rusia. O altă victimă a fost Dmitry Martynenko, golgheterul echipei lui FC Hostomel. Tânărul de doar 25 de ani se afla acasă, împreună cu mama sa, când un atac aerian le-a lovit locuința și a distrus-o în totalitate. Alături de sportiv se afla și sora sa, în vârstă de doar 7 ani. Micuța se află în stare gravă la spital.