Război în Ucraina, ziua 109. O nouă zi de distrugeri și pierderi de vieți omenești. Peste 32.000 de militari ruși au murit până acum

Peste 32.000 de militari ruşi au murit până în momentul de față în războiul din Ucraina, potrivit ultimului bilanţ neoficial. Forţele ruse continuă bombardamentele în estul Ucrainei pentru a controla întreaga regiune Donbas.

12 iun. 2022, 08:31
Război în Ucraina, ziua 109. O nouă zi de distrugeri și pierderi de vieți omenești. Peste 32.000 de militari ruși au murit până acum

Război în Ucraina, ziua 109. Până acum 32.050 de soldați ruși au fost uciși și 1.419 tancuri au fost distruse, conform celei mai recente actualizari oferită de Ucraina privind pierderile suferite de Rusia de la începutul războiului. Alte echipamente militare care au fost distruse includ 178 de elicoptere, 212 avioane, 712 sisteme de artilerie, 579 de drone, 222 lansatoare de rachete, 3.466 fr vehicule blindate și 13 nave.

Război în Ucraina, ziua 109. Bombardamentele continuă în estul Ucrainei, în special în zona oraşului Severodoneţk pentru a controla întreaga regiune Donbas.

Război în Ucraina, ziua 109. Bombardamentele rusești asupra uzinei chimice Azot din orașul ucrainean Severodonețk au provocat un incendiu puternic după scurgerea mai multor tone de petrol, a anunțat guvernatorul regiunii Luhansk, potrivit Reuters. În Herson, trupele ucrainene au lansat un contraatac și au recucerit orășelul Tavriisk.

Zelenski, vizitat de Ursula von der Leyen

Între timp, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avut o întâlnire cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a discuta despre pașii pe care Ucraina trebuie să îi urmeze pentru o posibilă aderare la Uniunea Europeană. De asemenea, cei doi au mai discutat şi despre reconstrucţia Ucrainei.

„Sunt recunoscător pentru sprijinul dumneavoastră… dar acest sprijin nu este doar pentru Ucraina, ci și pentru dumneavoastră. Pe câmpurile de luptă din Ucraina se decid viitoarele reguli ale acestei lumi, alături de limitele posibilului”, a declarat Zelenski.

El a menționat că Rusia blochează porturile din Marea Neagră și Marea Azov, ținând exporturile de alimente ucrainene departe de piața mondială. Acest lucru îi afectează nu doar pe ucraineni, ci întreaga lume, a spus el.

Imagini care surprind luptele de stradă din Severodonețk au fost postate pe rețelele sociale. Aproape încercuiți de forțele rusești, luptătorii ucraineni reușesc să respingă atacul, scrie Nexta.