Război în Ucraina, ziua 26. Ruşii au bombardat un mall din Kiev, cel puţin şase civili au fost ucişi

Ruşii au bombardat duminică un mall din Kiev, unde au ucis patru persoane, în timp ce numărul victimelor civile continuă să crească la nivelul întregii Ucraine şi cu pregădere în zona oraşului port Mariupol.

21 mart. 2022, 09:16
Război în Ucraina, ziua 26. Ruşii au bombardat un mall din Kiev, cel puţin şase civili au fost ucişi

Şase persoane şi-au pierdut viaţa în urma exploziilor din cartierul Podil din Kiev, unde se află zone de business, dar şi rezidenţiale, conform unui nou bilanţ.

Iniţial, primarul Kievului, Vitali Kliciko afirmase că o persoană a murit, dar a subliniat că salvatorii şi paramedicii se aflau la faţa locului. De asemenea, o persoană a fost rănită.

NEXTA a postat un filmuleţ cu momentul în care o persoană este scoasă de sub dărâmături, dar şi imagini cu centrul comercial devastat.

Locul a fost lovit de o rachetă foarte puternică, ce a pulverizat maşini şi a lăsat în parcare un crater de câţiva metri lăţime în faţa unui imobil de zece etaje carbonizat şi din care încă ieşea fum.

Toată partea de sud a acestui imens centru comercial a fost distrusă, la fel ca un club de fitness din parcare, a constatat un reporter al AFP. Pe o porţiune de sute de metri pot fi văzute moloz, vehicule distruse şi fiare contorsionate. Luni dimineaţă, pompierii din Kiev şi militarii încercau să vadă dacă sub dărâmături se mai află şi alte victime.

Citeşte şi Drama unui matematician ucrainean, care voia să meargă pe front. S-a sinucis, după ce a fost arestat în Rusia

De asemenea, „rușii au deschis din nou foc puternic asupra Severodonețk”, a anunţat luni dimineaţă Serghei Haidai, șeful Administrației Regionale de Stat din Lugansk. „Din nou avem aproximativ 20 de obiecte avariate sau distruse, dintre care 3 blocuri de locuințe și 9 case particulare, depozite de alimente, anexe, garaje, dotări de infrastructură„, a mai spus el. Două persoane au fost rănite, iar cinci au fost scoase de sub dărâmături.

Citeşte şi Şase generali şi mai mulţi ofiţeri ai armatei ruse au fost ucişi în Ucraina. Armata ucraineană anunţă că aproape 15.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi de la începutul războiului