Război în Ucraina, ziua 46. Civili ucişi în bombardamentele din Doneţk, ruşii pregătesc a doua etapă pe frontul din sud

Armata rusă încearcă să spargă apărarea forțelor ucrainene de lângă Izyum și să stabilească controlul asupra oraşului Mariupol. De asemenea, ocupanții încearcă să îmbunătățească poziția tactică a diviziilor în direcția Nikolaev, anunţă Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

10 apr. 2022, 08:23
Război în Ucraina, ziua 46. Civili ucişi în bombardamentele din Doneţk, ruşii pregătesc a doua etapă pe frontul din sud

„În direcția Slobojanski, inamicul continuă să blocheze parțial Harkov, bombardând orașul folosind sisteme de artilerie și tunuri de mortiere. De asemenea, mută ​​unități suplimentare în zona orașului Izyum pentru a întări grupul în această direcție”, se arată în comunicatul forţelor armate din Ucraina.

În districtele Donețk și Tavria , ocupantul efectuează bombardamente de artilerie și cu mortiere în majoritatea zonelor. Efectuează operațiuni de asalt în orașul Mariupol, efectuează atacuri aeriene, încearcă să cucerească partea centrală a orașului„, mai transmite Statul Major al Ucrainei.

Citeşte şi Boris Johnson, curaj nebun la Kiev. S-a plimbat minute în şir pe străzi, alături de Zelenski, şi a stat de vorbă cu lumea. Imagini unice din capitala Ucrainei VIDEO

În acelaşi timp, Alexei Arestovic, consilier al președintelui Volodimir Zelenski, a declarat că  prima etapă a ofensivei ruse a început deja în Donbass , iar pentru a doua etapă sunt așteptate să sosească întăriri. Arestovic a spus că Rusia va încerca să conducă în Ucraina o ofensivă simultan dinspre nord și din sud. „Acum toată lumea așteaptă al doilea eșalon. Și al doilea eșalon reprezintă: 10 BTG (batalion-grupuri tactice), care sosesc din Orientul Îndepărtat, Armata a 5-a; cei care au fost retraşi din nord – de la Kiev, Cernihiv și Sumî”, a spus el.

Pe de altă parte, guvernatorul oraşului Doneţk din estul Ucrainei, Pavlo Kirilenko, a anunţat că cinci persoane au fost ucise în urma bombardamentelor în regiune. El a spus că patru au fost ucise la Vuhledar şi una la Novomikhailivka.

Citeşte şi Dezvăluiri terifiante despre apucăturile militarilor ruşi. „Furau noaptea morcovii şi sfecla animalelor de la Zoo Harkov”

El a adăugat că alţi cinci civili au fost răniţi în regiune – patru în Vuhledar şi unul în Krasnohorivka. „Rusia ucide civili!”, a spus el într-o postare în social media.