Război în Ucraina, ziua 62. Lupte sângeroase, Kievul anunţă că trupele sale au ucis zeci de militari ruşi, Kremlinul susţine că a omorât sute de soldaţi ucraineni în câteva ore

Ruşii au continuat bombardamentele în Doneţk şi Harkov, în timp ce ucrainenii anunţă că au făcut zeci de victime între militarii ruşi, după ce au aruncat în aer un depozit de muniţie la Herson.

26 apr. 2022, 17:34
Război în Ucraina, ziua 62. Lupte sângeroase, Kievul anunţă că trupele sale au ucis zeci de militari ruşi, Kremlinul susţine că a omorât sute de soldaţi ucraineni în câteva ore

Război în Ucraina, ziua 62. Cel puțin trei persoane au fost ucise și șapte au fost rănite în bombardamentul rusesc asupra oraşului Harkov, în data de 26 aprilie. Șeful Administrației Militare Regionale Harkov, Oleg Sinegubov, a mai remarcat că dintre răniţi două persoane se află în stare gravă.

În acelaşi timp, luptătorii trupelor de asalt ale forțelor armate ale Ucrainei au anunţat marţi că doborât un alt elicopter Ka-52, la Harkov, aparat ale cărui costuri sunt estimate la 16 milioane de euro..

De asemenea, în regiunea Donețk au fost consemnate bombardamente pe toată linia frontului, iar doi civili au fost uciși, iar şase au fost răniți.

Citeşte şi Imagini din satelit arată tranşee de 200 de metri folosite ca gropi comune în apropiere de Mariupol FOTO

Totodată, mai la sud, în oraşul asediat Mariupol, trupele ruse bombardează şi blochează unităţile ucrainene în zona în care se află oţelăria Azovstal, unde se adăpostesc o mie de civili ucraineni şi opun rezistenţă circa 500 de militari.

Iar în regiunea Herson, aflată în sudul ţării şi ocupată de ruşi, „apărătorii ucraineni au distrus un depozit de muniţii şi un număr mare de personal inamic (peste 70 de oameni au murit). Se anchetează numărul exact al victimelor”, a menţionat Statul Major ucrainean.

Tot potrivit ucrainenilor, ruşii încearcă să realizeze operaţiuni de recunoaştere în regiunea Odesa, pe ţărmul Mării Negre, unde trupele ruse au suferit pierderi pe care nu le detaliază.

În ultimele 24 de ore, trupele ucrainene au respins şase atacuri inamice în regiunile Doneţk şi Lugansk, au distrus patru tancuri, cinci sisteme de artilerie, 13 vehicule blindate, 15 vehicule motorizate, două camioane cisternă şi un tun antiaerian.

Citeşte şi Autopsiile cadavrelor de la Bucha conduc legiştii către concluzii oribile: înainte de a fi ucise, multe femei au fost violate

Război în Ucraina, ziua 62. La rândul său, Ministerul Apărării de la Moscova a informat că Rusia a lovit în timpul nopţii de luni spre marţi peste 90 de ţinte militare ucrainene, ucigând cel puţin 500 de militari ucraineni şi distrugând zeci de vehicule blindate, artilerie şi alte tipuri de echipament militar, transmite Reuters. Potrivit ministerului rus, forţele ruse au lovit două depozite de muniţie în regiunea Harkov, din Ucraina de est.

Pe de altă parte, serviciile secrete britanice au informat în ultimul buletin de război că forţele ruse încearcă cel mai probabil să încercuiască poziţiile ucrainene puternic întărite în estul Ucrainei.

Oraşul Kreminna a fost cucerit de ruşi şi au loc lupte intense la sud de Izium, în timp ce forţele ruse încearcă să avanseze către oraşele Slaviansk şi Kramatorsk dintre nord şi est, potrivit buletinului difuzat de Ministerul Apărării britanic.

Forţele ucrainene îşi consolidează apărarea în Zaporojie, în perspectiva unui posibil atac rus dinspre sud, adaugă sursa citată.