RĂZBOI între palate. Iohannis răspunde dur: „Ponta este foarte BELICOS în ultima vreme” VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat extrem de dur, luni seara, la atacurile lui Victor Ponta, spunând că premierul este "foarte belicos în ultima vreme" şi crede că, prin ieşirile pe care le are, oamenii uită că este "judecat penal" pentru evaziune şi fals în înscrisuri.

26 oct. 2015, 17:19
RĂZBOI între palate. Iohannis răspunde dur: „Ponta este foarte BELICOS în ultima vreme” VIDEO

„Eu imi fac treaba, dar in ceea ce priveşte afirmatiile facute de primul ministru… Domnul Ponta este foarte belicos in ultima vreme si impresia mea e ca, prin aceasta atitudine, crede ca oamenii uita faptul ca e judecat penal pentru fals in inscrisuri, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani”, a spus Klaus Iohannis.

„Unii confundă sediul propriu cu locuri precum gara, unde se foloseste si un stil colocvial„, a mai spus Iohannis.

Iohannis a precizat că a discutat cu Victor Ponta la telefon şi l-a invitat, marţi, la o discutie. „Da, am vorbit la telefon şi l-am invitat pentru mâine (marţi-n.r) la o discuţie”, a precizat Klaus Iohannis, întrebat dacă a discutat cu acesta după ce s-a întors de la reuniunea de la Bruxelles.

Premierul a confirmat la România TV că va merge la Cotroceni. 

Întrebat dacă sunt adevărate afirmaţiile lui Ponta, potrivit cărora îl cheamă zilnic la cafea pe Gabriel Oprea, Iohannis a răspuns: „Nu e adevarat si nu imi amintesc sa fi baut cafea impreuna. Discutam treburi foarte serioase, nu am intalniri cu demnitari de complezenta. Cand m-am intalnit cu dl Oprea am discutat chestiuni de securitate nationala.”

La întrebarea cum vede relaţia dintre presedinte si Guvernul condus de un premier caruia i-a cerut demisia si cu un vicepremier, căruia i-a adresat o solicitare similară, şeful statului a spus sec: Instituţional complexă”.

CITEŞTE ŞI KLAUS IOHANNIS, conferinţă de presă la Cotroceni: L-am sfătuit pe Gabriel Oprea să-şi dea DEMISIA

Luni, Victor Ponta a lansat un atac dur la adresa preşedintelui, după ce Iohannis l-a acuzat că nu s-a consultat cu el înainte de a face declaraţiile de la Sofia, premierul spunând că cineva trebuie să facă publică poziţia României, în condiţiile în care „preşedintele nu face nimic” şi tace la Bruxelles ca „surda în horă”.

„Problema e nu ce spune domnul Iohannis, problema e că nu face nimic. Dumneavoastră ştiţi ce a făcut dânsul ieri la Bruxelles? Restul colegilor prim-miniştri îmi spun, de fiecare dată, că domnia sa merge la Bruxelles, ştiţi cum zice românul: ca surda-n horă. Merge acolo, tace din gură, se întoarce şi tace din gură şi, atunci, obligaţia mea, ca şef al Guvernului, este să am grijă ca politicile noastre, repet, comune în cele trei ţări, în ceea ce priveşte refugiaţii, să fie eficiente şi să fie şi cunoscute pe plan european, repet, solidaritate, dar nu să-şi facă ceilalţi garduri şi toate problemele să rămână în Bulgaria, Serbia şi România”, a declarat Victor Ponta.