RĂZBOI MONSTRU în PNL. „Ne-am ţinut de nas şi am fuzionat. Nu vor primi premierul!” STENOGRAME-BOMBĂ

Război total în noul PNL. Liderii vechiului PNL bat țara în lung și în lat pentru a transmite că foștii PDL-iști trebuie nimiciți peste tot. "În acest moment nu mai avem nevoie de ei. Premierul va fi al nostru și ne-ar face un mare bine dacă ar pleca", este mesajul pentru liberalii vechi.

09 mai 2015, 15:59
RĂZBOI MONSTRU în PNL. „Ne-am ţinut de nas şi am fuzionat. Nu vor primi premierul!” STENOGRAME-BOMBĂ

Mesajul a fost transmis la cel mai înalt nivel al vechiului PNL de Teodor Atanasiu (principalul negociator al partidului), senator și vicepreședinte al vechiului PNL și de Marian Petrache, secretar general al vechiului PNL și președinte al CJ Ilfov. De față a fost și Alina Gorghiu, co-președinte al noului PNL.

stiripesurse.ro prezintă mesajul transmis care aruncă în aer imaginea de bună conviețuire afișată de mai marii PNL la București.

Teodor Atanasiu, senator și vicepreședinte al PNL (coordonator al PNL vechi pe București): Noi fara PD nu câștigam președintele. Ne-am ținut de nas și am făcut un compromis. Altfel nu se putea. Vă mai spun un lucru. Am făcut un lucru, eu zic deștept chiar dacă în Bistrița e un puțin altfel. Un lucru deștept de ce? Noi am făcut o fuziune paritară în care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la președinție al partidului și ei ne-au dat sediul (râsete), locația în care să funcționăm.

Gândiți-vă că avem 28 de județe în care noi conducem în fuziunea asta paritară. Mai mult de atât nu puteam obține. Eu vă spun că le-am dat și iluzia că o să aibă prim-ministru. N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris că nu o să-l aibă! (rasete)

Cineva din sală: Cu toate că nu prea e corect! (spune cineva din sală)

Teodor Atanasiu: Nu e corect deloc, dar n-am nicio reținere. Nu-i corect, dar dacă mâine ai prim-ministrul poți face ce vrei și ai tot. Deci partidul ăsta va fi al vostru, nu al lor. Sa fie foarte clar! A fost și va fi al nostru.

Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie. Le-am spus că dacă pleacă mâine îmi fac un bine. Tot cu 45% rămân și nu mă mai întreabă nimeni ce e cu Boagiu, ce-i  cu Anastase, ce-i cu Boc, ce-i cu dracu și cu lacu’… Îmi fac un bine dacă pleacă… Nu o sa plece, nu-s proşti. O sa conviețuim cu ei. Liderii lor o sa dispară rând pe rând!.

Declarațiile au fost făcute într-o consfătuire vechiului PNL în județul Bistrița.

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvând al PNL, a făcut câteva precizări la România TV. Purătorul de cuvânt al PNL a declarat că numirea lui Cătălin Predoiu ca premier este valabilă și nu va fi schimbată sub nicio formă.

„Sunt in masura sa va spun ca pozitia exprimata, inregistrata fara acordul lor, nu exprima opinia celor care conduc sau fac parte din PNL. Daca ne raportam la orgolii si rivalitate ar fi greu sa ne raportam la proiect. Lucram la programul de guvernare, optiunea cu Predoiu premier e clara pentru toate lumea”, a spus Stroe.

„Atanasiu este lider important, dar avem un angajament ferm pentru optiunea noastra cu predoiu. Sunt lucruri clar si bine definite”, a mai spus liberalul.