RĂZBOI pe drepturile de autor ale lui Emil Cioran. Intelectualii se bat pe banii filosofului

Scandal pe drepturile de autor ale lui Emil Cioran. Editura condusă de Gabriel Liiceanu l-a dat în judecată pe academicianul Eugen Simion pentru că a publicat opera în limba română a lui Emil Cioran şi a distribuit-o gratuit în biblioteci.

27 mart. 2014, 08:30
RĂZBOI pe drepturile de autor ale lui Emil Cioran. Intelectualii se bat pe banii filosofului

Editura Humanitas, condusă de Gabriel Liiceanu, cere daune şi drepturile de autor de la fundaţia condusă de Eugen Simion, o fundaţie care aparţine de Academia Română şi care a publicat opera în limba română a lui Emil Cioran, pe care mai apoi a distrubuit-o către critici literari şi către mai multe biblioteci din România, potrivit România TV.

Eugen Simion a declarat că nu a câştigat niciun ban de pe urma acestui demers academic. Mai mult, acesta a precizat că a avut acordul pentru publicarea operei de la cumnata lui Emil Cioran.

Editura Humanitas a cerut daune, însă decizia le aparţine judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti, care vor hotărî dacă fundaţia care aparţine Academiei Române va trebui sau nu să plătească drepturi de autor editurii Humanitas.