Război Rusia-Ucraina. Preot militar rus, ucis în timpul unui atac cu rachete ucrainene

Biserica Ortodoxă Rusă anunţă că un preot militar rus a fost ucis în timpul unui atac cu rachete ucrainene. Tragedia s-a petrecut în sud-vestul Rusiei, lângă graniţa cu Ucraina.

25 mart. 2022, 17:26
Război Rusia-Ucraina. Preot militar rus, ucis în timpul unui atac cu rachete ucrainene

Război Rusia-Ucraina. Moscova acuză Ucraina că a ucis un capela militar rus într-un atac cu rachete, în sud-vestul Rusiei.

Război Rusia-Ucraina. Preot militar rus, ucis în timpul unui atac cu rachete ucrainene

Oleg Artiomov era preot militar neataşat unei parohii şi se afla în satul Zhuravliovka din regiunea rusă Belgorod. Departamentul militar al Patriarhiei Moscovei anunţă că regiunea în care se afla preotul a fost bombardată de un lansator de rachete ucrainean Smerch.

Citeşte şi Războiul din Ucraina, ziua 30. VIDEO Ruşii au folosit rachetele Iskander să distrugă o bază militară, ucrainenii spun că liniile frontului sunt „îngheţate”

Acesta este primul deces pe teritoriul Rusiei cauzat de incendiul ucrainean făcut public de când a început ofensiva rusă, scrie Mediafax. 

În timp ce războiul Rusiei în Ucraina se înteţeşte, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că este puţin probabil să existe un război în toată regula între Rusia şi Alianţă.

Jens Stoltenberg a acordat, joi seara, un interviu lui Christiane Amanpour, la CNN, şi a apreciat că unitatea manifestată de ţările NATO a redus probabilitatea unui război la scară largă.

Cu toate acestea, el a spus că situaţia din teren, în Ucraina, este „extrem de imprevizibilă” şi că NATO se confruntă cu o nouă realitate, fiind nevooe să fie pregătită pentru o perioadă lungă de timp.

Preşedintele polonez Andrzej Duda a ajuns cu peripeţii la întâlnirea cu Joe Biden. Avionul cu care se deplasa a trebuit întors din drum
Secretarul general al NATO, care ar fi trebuit să devină şeful Băncii Centrale a Norvegiei la sfârşitul acestui an, va rămâne în continuare la conducerea Alianţei, având în vedere situaţia din Ucraina.

„Mă simt privilegiat pentru a treia oară, de fapt, să îmi prelungesc mandatul”, a spus Stoltenberg. Întrebat dacă munca sa de la NATO este mai importantă decât cea de la Banca Centrală a Norvegiei, Stoltenberg a răspuns: „Simt că este mai importantă”, adăugând că, dacă poate face ceva pentru a împiedica escaladarea acestui conflict între Rusia şi NATO, atunci „simt că este o sarcină extrem de importantă de făcut”.

Citeşte şi Vladimir Jirinovski, politicianul care a prezis cu exactitate data când Rusia atacă Ucraina, în stare critică