EXEMPLU DE URMAT: Preşedintele Senatului italian îşi reduce leafa la jumătate

Noul preşedinte al Senatului italian, Pietro Grasso, a anunţat joi că îşi va reduce salariul la jumătate şi va renunţa la alte avantaje pentru a le da un exemplu colegilor săi, într-o ţară aflată în criză.

22 mart. 2013, 12:36
EXEMPLU DE URMAT: Preşedintele Senatului italian îşi reduce leafa la jumătate

Noul preşedinte al Senatului italian, Pietro Grasso, a anunţat joi că îşi va reduce salariul de la 18.600 de euro la 9.000 de euro net. „Renunţ, de asemenea, la locuinţă şi şoferi„, a mai spus Grasso, care a fost ales sâmbătă la conducerea Camerei Superioare a Parlamentului italian. De asemenea, a afirmat că va reduce şi numărul gărzilor personale de care dispune, informează Mediafax.

„Trebuie să începem să dăm exemplu”, a explicat el, într-o ţară în care remuneraţia personalului politic este considerată excesivă de o parte a populaţiei.

Grasso a fost ales la conducerea Camerei superioare a Parlamentului italian săptămâna trecută, fiind senator din partea Partidului Democrat, de centru-stânga. În presa italiană, numele lui este citat de presă ca posibil premier, în timp ce Italia încă nu a format un Guvern după alegerile din februarie. El a declarat joi că este „pregătit să servească pentru binele ţării”, precizând ulterior că nu trebuie suprainterpretate declaraţiile sale, deoarece „un servitor al statului trebuie să fie întotdeauna pregătit”.