Război total în coaliţia de guvernare. Florin Cîţu a demis prefecţii şi subprefecţii USR PLUS. „Nu se numeşte nimeni pe acele locuri. Rămân posturile libere”

Premierul Florin Cîțu continuă procesul de scoatere a USR PLUS de la guvernare, după ce miniştrii desemnaţi de Alianţă şi-au dat demisia.

09 sept. 2021, 14:07
Război total în coaliţia de guvernare. Florin Cîţu a demis prefecţii şi subprefecţii USR PLUS. „Nu se numeşte nimeni pe acele locuri. Rămân posturile libere”

Florin Cîţu a demis prefecţii şi subprefecţii USR PLUS, după ce miercuri a dat afară secretarii de stat. În ședința de Guvern, Florin Cîțu a demis 14 prefecți și 28 de subprefecți susținuți de USR-PLUS.

„Am aprobat eliberări şi numiri de prefecţi. Sunt 42 de decizii. 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi. MAI va emite 14 ordine de ministru pentru preluarea de atribuţii. Nu numim alţi prefecţi sau subprefecţi. Vor fi preluate atribuţiile. Situaţia rămâne exact ca la secretarii de stat. Nu se numeşte nimeni pe acele locuri

Rămân posturile libere şi se preiau din atribuţii”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul a precizat că subprefecţii vor prelua atribuţiile.

„Nu facem alte numiri. Vor prelua subprefecţii”, a explicat şeful Executivului.

Încă de miercuri, Florin Cîţu pregătea demiterea prefecţilor şi subprefecţilor USR-PLUS, după cum precizau surse guvernamentale.

Premierul a declarat miercuri, că deși nu a luat încă decizia de demitere a prefecților și subprefecților USR PLUS, dacă aceștia rămân în funcție atunci s-ar intrepreta că el aduce la guvernare AUR și PSD.

„Când iau o decizie va anunt. Mi s-ar parea normal ca dacă nu mai ești la guvernare să pleci. Teama mea este ca dacă rămân ar însemna să aduc la guvernare AUR şi PSD. Eu nu vreau să am guvernare cu AUR si PSD, dar nu am luat o decizie”, spunea miercuri premierul, potrivit Antena 3. 

Citeşte şi: Stelian Ion, atac nimicitor la adresa lui Klaus Iohannis. „Vrea relații de vasalitate. A turnat gaz pe foc. Poartă principala răspundere pentru această criză”

În schimb, Ionuţ Moşteanu, purtător de cuvânt al USR-PLUS, afirma ieri că membrii de partid care ocupă funcţii în eşalonul doi al Guvernului nu îşi vor da demisia.

„Colegii mei rămân acolo. Ăsta nu este guvernul lui Florin Cîţu. Florin Cîţu a fost pus să îl conducă, să administreze acest guvern de coaliţie. A dovedit că nu poate, însă nu este guvernul dânsului. Colegii mei rămân acolo. Dacă vrea să îi dea afară, să îi dea afară. La câte abuzuri a făcut Florin Cîţu în perioada asta, nu m-ar mira să mai facă încă unul”, a spus Moşteanu.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a declarat că atât el, cât şi colegii săi vor rămâne în funcţie până ce va fi luată o decizie de către partid sau de către guvern.

„Prefecţii USR PLUS îşi vor face treaba până la momentul la care se va lua o decizie, fie de către partid, fie de către guvern”, a precizat prefectul Capitalei, Alin Stoica, în cadrul unei declaraţii de presă.

Citeşte şi: Ludovic Orban, prima reacţie după amânarea dezbaterii şi votului pe moţiune: „Nu am votat, e profund neconstituţională”