Război total pe Facebook între Elena Udrea şi Valeriu Turcan. Subiectul: Traian Băsescu şi Alina Bica

Preşedintele Partidului Mișcarea Populară, Elena Udrea, a răspuns, într-o postare pe Facebook, declaraţiei lui Valeriu Turcan, care spune că Traian Băsescu a numit-o pe Alina Bica la conducerea DIICOT la insistenţele liderului PMP, potrivit Digi24.

24 dec. 2014, 13:53
Război total pe Facebook între Elena Udrea şi Valeriu Turcan. Subiectul: Traian Băsescu şi Alina Bica

Fostul purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu a răspuns atacului Elenei Udrea printr-un îndemn la decență.

„Valeriu Turcan, cel care probabil şi acum ar fi fost pentru public doar soţul Ralucăi Turcan dacă nu m-ar fi cunoscut pe mine, a afirmat recent că Preşedintele a numit-o pe Alina Bica în fruntea DIICOT ca urmare a insistenţelor mele. Vreau să fac trei comentarii scurte:

1. Ca unul care a lucrat cu Traian Băsescu atâţia ani, Turcan ar trebui să recunoască faptul că nimeni nu îi poate impune ceva acestuia, oricât ar insista.

2. Preşedintele colaborase în câteva momente, cum ar fi elaborarea Codurilor penale, dar nu numai, cu Alina Bica şi o cunoştea ca profesionist suficient de bine încât să o susţină fără recomandarea sau insistenţele cuiva.

3. Nu Valeriu Turcan ar trebui să vorbească despre susţineri şi recomandări, deoarece cariera lui se bazează exclusiv pe aşa ceva. În 2006, a lucrat ca şi consultant de comunicare pentru mine. Fusese dat afară de Tăriceanu de la Agenţia de Strategii Guvernamentale şi rămăsese fără job.

După ce a plecat Adriana Săftoiu de la Cotroceni, în primăvara lui 2007, am fost printre cei care l-au susţinut, chiar insistent, pentru ocuparea postului de purtător de cuvânt. Aşa se face că, astăzi, are ocazia să vorbească pe la televizor în calitate de fost colaborator al Preşedintelui şi, deci, evident, un mare cunoscător într-ale politicii! Episodul cu plecarea de la Cotroceni, dat afară de Preşedinte, într-o altă postare…” a scris Elena Udrea pe Facebook.

Răspunsul lui Valeriu Turcan nu a întârziat să apară. „Doamnei Elena Udrea, îi doresc liniște sufletească, împăcare și multe bucurii alături de familie și cei dragi! În toate trebuie să existe măcar un dram de decență și dreptate!” a scris Valeriu Turcan pe rețeaua de socializare.