RĂZBOIUL între cele două Corei a fost evitat în ultima clipă

Ceea ce s-ar fi putut termina cu un război între Seul şi Phenian s-a rezolvat printr-un acord între cele două Corei, după ce Nordul atacase, săptămâna trecută, soldaţi de la frontiera cu Sudul, pe care îi rănise.

25 aug. 2015, 11:26
RĂZBOIUL între cele două Corei a fost evitat în ultima clipă

Phenianul şi Seulul au reuşit să ajungă la un acord, după zile în care tensiunile au atins cote alarmante. Regimul comunist şi-a exprimat regretul în legătură cu atacurile soldate cu rănirea a doi soldaţi sud-coreeni.

La rândul său, Seulul a promis că va opri campania de propagandă anti-comunistă cu difuzoarele de la graniţă, care a înfuriat Phenianul.

Seulul reacţionase prin propagandă anticomunistă după ce o grenadă aruncată într-unul dintre cele mai bine păzite puncte de frontieră fusese atacat, săptămâna trecută, cu o grenadă, rănind câţiva soldaţi sud-coreeni. Tensiunile între cele două ţări au escaladat rapid, riscând să provoace un conflict armat între Seul şi Phenian, potrivit bbc.com. 

Citeşte şi Schimb de focuri între Coreea de Sud şi Coreea de Nord GALERIE FOTO

Conflictull s-a aplanat, marţi, după negocieri-maraton între trimişi speciali din cele două ţări, în zona demilitarizată şi după ce Coreea de Nord şi-a cerut, oficial, scuze, pentru incidentul de la frontieră şi şi-a retras soldaţii de pe linia de frontieră cu Sudul. 

Cele două ţări au dezbătut, cu această ocazie, şi reluarea reuniunilor familiilor coreene separate de Războiul Coreean, între 1950 şi 1953. Cu toate acestea, ministrul de Externe sud-coreean, Kim Min-Seok a afirmat că Sudul „îşi va menţine starea de alertă în cazul unei eventuale provocări” din partea Phenianului.