RĂZBOIUL Blaga-Băsescu. Liderul PDL: E mult mai uşor să distrugi, iar dânsul ştie foarte bine asta

Liderul PDL, Vasile Blaga, i-a dat luni o nouă replică preşedintelui Traian Băsescu, după ce şeful statului l-a ironizat şi a calificat drept "trăsnaie" acuzaţia liderului PDL că ar susţine-o pe Elena Udrea în cursa pentru şefia partidului.

18 feb. 2013, 09:21
RĂZBOIUL Blaga-Băsescu. Liderul PDL: E mult mai uşor să distrugi, iar dânsul ştie foarte bine asta

Respect sentimentele domnului preşedinte. Îi spun în acelaşi timp că e mult mai uşor să distrugi decât să construieşti, iar dânsul ştie asta foarte bine”, a contracarat Vasile Blaga.

Întrebat dacă l-a anunţat pe Traian Băsescu că va candida pentru un nou mandat la conducerea PDL, aşa cum a făcut Elena Udrea, Blaga a spus că n-a mai vorbit la telefon cu şeful statului de la Crăciun.

„Ultima discuţie cu Traian Băsescu am avut-o înainte de Crăciun. E adevărat, nu mai este niciun secret, am vrut să discut despre partid şi a spus că nu-l mai interesează partidul. Şi atunci nu l-am mai sunat niciodată”, a precizat Vasile Blaga.

Blaga a mai arătat că nu a primit nicio invitaţie din partea preşedintelui Traian Băsescu pentru o întâlnire. „Nu ştiu, nu am primit nicio astfel de invitaţie, nu am fost sunat de domnul preşedinte, dar, dacă va solicita o astfel de discuţie, o voi avea, da împreună cu Biroul Permanent Naţional al partidului”.

În ceea ce priveşte afirmaţiile Elenei Udrea privind o înţelegere a lui cu USL, liderul democrat-liberal a spus că este „un mod de abordare incorect”.

Vreau să răspund elegant, cu tot respectul, e un mod de abordare al domniei sale incorect. Domnul Băsescu a fost atacat la Convenţia din 31 mai 2001 că vinde partidul PSD, de către Petre Roman. Acum, eu am fost doar în PD sub diferitele lui forme: FSN care s-a rupt, atunci când mulţi nu aveau curaj, de Iliescu şi ai lui, am rămas în PD care a dat PDL„, a spus Blaga.

Blaga a adăugat că Elena Udrea ştie cam ce este prin USL, deoarece a fost şi în PSD şi în PNL.

„Domnia sa (Elena Udrea – n.r.) ştie cam ce este prin USL, pentru că a fost şi la PSD şi la PNL. Asigur că, aşa cum nu am vândut partidul niciodată, şi în anii electorali s-a văzut, aşa voi proceda în continuare fără nicio problemă”, a spus Blaga.

În ceea ce priveşte acuza că la televiziune au apărut informaţii de genul cărora se fac presiuni la anumiţi primari, poate dânsa nu ştie, dar se fac astfel de presiuni şi o s-o invit să vină la şedinţa Colegiului Director Naţional de vineri, deşi nu este membru, pentru că probabil ea nu ştie, dar colegii au spus (…) Adică preşedinţii de organizaţii„, a mai precizat Vasile Blaga.

El a adăugat că sunt declaraţii ale preşedinţilor de organizaţii pe care i-ar fi sunat „un domn în numele doamnei”.

„Declaraţiile preşedintelui de organizţie că pe el l-a sunat cred că e probă, l-a sunat un domn în numele doamnei. Să fiu foarte clar, s-au dat telefoane pentru a primi lista primarilor din judeţul respectiv, probabil doamna Udrea nu ştie de asta, iar respectivul preşedinte de organziaţie a răspuns foarte clar că relaţia organizaţiei cu primarul o menţine domnia sa, respectiv preşedintele de organziaţie”, a explicat Vasile Blaga.

Preşdintele Traian Băsescu a comentat din nou, duminică, competiţia internă din PDL pentru şefia partidului, spunând că susţine acea soluţie care „dă perspective” partidului.

Întrebat, la plecare, despre faptul că i-a răspuns Elenei Udrea la telefon când aceasta l-a anunţat despre candidatura la şefia PDL, iar lui Vasile Blaga nu i-a răspuns, Băsescu a replicat: „Una era în decembrie, alta e acum. Şi am răspuns la foarte mulţi”.

Întrebat despre faptul că este acuzat că face campanie pentru Elena Udrea, Băsescu a răspuns, râzând: „Când o fi spus şi trăsnaia asta?”. Un reporter a relatat că Vasile Blaga a spus că este evident, şi că toţi românii ştiu că preşedintele o susţine pe Elena Udrea, de aici şi declaraţiile critice.

„La adresa cui?”, a întrebat preşedintele, iar reporterul a răspuns: „La adresa domnului Blaga”, la care şeful statului a replicat, râzând: „O, săracul!”.

Liderul PDL Elena Udrea, candidat la şefia PDL, a scris, pe Facebook, că 22 de milioane de români ştiu că USL, Antena 3 şi Dan Voiculescu îl vor pe Vasile Blaga preşedinte al PDL, ea adăugând: „Întrebarea este: de ce?”.

„Văd că Dan Voiculescu a dat drumul, în cunoscutul său stil, unei noi campanii de presă împotriva mea după ce mi-am anunţat candidatura la şefia PDL. Materiale precum cel referitor la primarii sunaţi pentru a fi mituiţi în scopul susţinerii mele la Convenţia Naţională reprezintă măgării de presă specifice trustului lui Voiculescu, fiind lucruri cu care mă confrunt la modul cel mai concret de vreo 8 ani de zile. Ca să-l parafrazez pe şeful partidului, Felix, Antena3 şi USL să nu se mai obosească – ştiu 22 de milioane de români ca îl vor pe Vasile Blaga preşedinte al PDL. Întrebarea este: de ce?”, a scris Udrea.