Războiul din Israel. O româncă de doar 20 ani luptă în apropiere de Fâșia Gaza pentru anihilarea Hamas

Războiul din Orientul Mijlociu a ajuns în a noua zi. Armata israeliană se pregătește să declanșeze o operațiune de amploare în Fâșia Gaza. Militarii israelieni au ordin să preia controlul în orașul Gaza și să distrugă conducerea Hamas. În războiul din Orientul Mijlociu luptă și români.

15 oct. 2023, 19:22
Războiul din Israel. O româncă de doar 20 ani luptă în apropiere de Fâșia Gaza pentru anihilarea Hamas

Israelul îşi pregătește trupele pentru o ofensivă terestră în nordul bombardat al Fâşiei Gaza, hotărât să anihileze Hamas în cea de-a noua zi a războiului declanşat de un atac al mişcării islamiste palestiniene, cel mai sângeros comis vreodată pe teritoriul său.

În armata Israelului luptă și Hannah Avram. Este o românca originară din Bihor, care s-a stabilit în Israel în urmă cu 10 ani, alături de familia sa. Hannah Avram are 20 de ani și este militar în termen. Trupele din care face parte și Hannah se află acum în zona cea mai apropiată de Fâșia Gaza.

Citește și: Apelul disperat al unei mame ale cărei fiice au fost răpite de Hamas: ”Să fie puternice, sper că sunt împreună şi să aibă grijă una de alta”

„Aici și fetele fac armată. Stagiul militar este de doi ani și opt luni, eu însă am un an și șapte luni de când m-am încorporat. Eu sunt combatantă la granița cu Egiptul, nu departe de Fâșia Gaza – cam 40 de kilometri sud. Din fericire, am fost în permisie la sfârșit de săptămână. Însă doi colegi de-ai mei au murit și o fată a fost răpită sâmbătă, imediat după ce a izbucnit conflictul în Israel”, a dezvăluit Hannah, potrivit bzi.ro.

Tatăl fetei, fost jurnalist, spune că atacatorii au deschis focul la întâmplare pe străzi, au luat ostatici şi au ucis oameni aflați în case şi maşini.

„Nu vreau să mai aud de armată. Dacă ar fi fost posibil, aseară, am fi mers eu sau soția mea în locul Hannei. Românca sau românul pe care o/îl știu ca fiind cel mai aproape de Gaza este fiica noastră, restul suntem puțin mai departe, în zona Tel Aviv. Nu doresc nimănui să aibă astfel de trăiri”, a declarat Alin Avram.