Războiul din Ucraina: Premierul polonez afirmă că ucrainenii MOR pentru Uniunea Europeană

În războiul cu Rusia, cetățenii Ucrainei mor pentru Uniunea Europeană (UE) și viitorul european al țării lor, a declarat premierul Poloniei, Ewa Kopacz, într-un interviu pentru TVP info, informează agenția de presă ucraineană Unian, citată de Agerpres.

11 mart. 2015, 10:45
Războiul din Ucraina: Premierul polonez afirmă că ucrainenii MOR pentru Uniunea Europeană

‘Trebuie să adoptăm o poziție echilibrată, pentru a avea grijă în primul rând de securitatea statului și cetățenilor noștri, și în același timp să luptăm pentru ceea ce luptă acum Ucraina, pentru prima dată vărsând la propriu sânge pentru UE sau pentru integrarea europeană’, a subliniat Ewa Kopacz, potrivit Agerpres.

Premierul polonez a amintit că încă pe vremea acțiunilor de protest de la Kiev, din iarna lui 2013-2014, ucrainenii au murit pentru viitorul european al țării lor și a subliniat că alegerea cetățenilor ucraineni trebuie respectată.

Citeşte şi Ucraina cere UE să trimită în Donbas cea mai amplă misiune de securitate din istoria sa

‘Această alegere, alegerea lor suverană, trebuie tratată cu respect’, a spus șefa guvernului de la Varșovia, adăugând că trebuie condamnați cei ce nu manifestă un atare respect.

De asemenea, Ewa Kopacz a calificat situația din Ucraina ca fiind cea mai profundă criză din Europa de la încheierea războiului rece.