Război între miliardari: Ţiriac îl târăşte pe Patriciu prin tribunale

Una dintre firmele omului de afaceri Dinu Patriciu are o datorie de peste un milion de euro la Ion Ţiriac.

14 feb. 2012, 11:26

Pentru a-şi recupera banii, firma Ţiriac Auto, deţinută de omul de afaceri Ion Ţiriac, a depus o cerere de intrare în insolvenţă la adresa MIC.RO Retail SRL, firma prin care Dinu Patriciu a dezvoltat reţeaua MIC.RO, pentru recuperarea unei creanţe de peste un milion de euro.

Cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă a fost înregistrată la Tribunalul Bucureşti, iar avocaţii care reprezintă Ţiriac Auto au obţinut preschimbarea termenului stabilit iniţial de instanţă, adică luna martie. Astfel, noul termen este 21 februarie 2012.

„S-au încercat discuţii cu oficialii de la MIC.RO, dar acestea au eşuat. Sperăm să nu se ajungă la insolvenţă. Există o creanţă pe care cei de la MIC.RO nu o contestă, dar invocă o imposibilitate temporară de a achita datoria. Dar asta nu împidică Tribunalul ca în situaţia în care nu a fost achitată datoria, să fie deschisă procedura de insolvenţă”, a declarat pentru RTV.NET, Adrian Ghergulescu, partener al casei de avocatură Şerban & Asociaţii şi care reprezintă Ţiriac Auto în acest proces.

Şansele ca Tribunalul să decidă deschiderea procedurii de insolvenţă sunt mari, mai spune avocatul Ghergulescu, iar timpul în care Ţiriac îşi va putea recupera banii va depinde de metoda aleasă: organizare judiciară sau falimentul şi lichidarea patrimoniului. Dacă Tribunalul va accepta cererea Ţiriac Auto, MIC.RO Retail va avea posibilitatea prezentării unui plan de reorganizare.

Banii pe care Ţiriac Auto îi are de recuperat provin din asigurarea service-ului flotei de automobile Mercedes-Benz, folosită pentru reţeaua de magazine mobile MIC.RO.

Contactat de RTV.NET la începutul acestei luni, omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat că nu va apela la reogranizare în cazul reţei MIC.RO, aşa cum s-a întâmplat în cazul unităţilor miniMAX şi MACRO, prin depunerea unei cereri de intrare în insolvenţă, înregistrată la Tribunalul Ilfov şi care are ca termen de judecată data de 19 iunie 2012. Pentru reţeaua MIC.RO, Patriciu a anunţat că  o va reorganiza şi refinanţa.