Războiul puternicilor lumii. Elon Musk ar putea deveni în două luni cel mai bogat om de pe planetă

Publicat: Duminică, 16 Februarie 2020 15:33 // Actualizat: Duminică, 16 Februarie 2020 15:33 // Sursa: romaniatv.net

Elon Musk, directorul executiv al Tesla, l-ar putea detrona la mijlocul lunii aprilie pe Jeff Bezos de pe poziţia de cel mai bogat om din lume, dacă producătorul de mașini electrice va continua să crească la ritmul actual.

Practic, condiţia ca Elion Musk să devină în câteva săptămâni cel mai bogat om de pe planetă este ca acţiunile companiei sale de mașini electrice să rămână stabile și Tesla să reuşească să-și mențină capitalizarea medie pe piaţă la peste 100.000 de milioane de dolari.

Acțiunile Tesla au crescut cu aproape 250% în șase luni și, pentru prima dată în istorie, au ajuns la o valoare medie de 100.000 milioane de dolari în luna ianuarie. Această creștere a valorilor a permis chiar companiei să treacă de pragul de 150 de miliarde de dolari la începutul lunii februarie, înainte ca prețurile să se stabilizeze, vineri, la aproximativ 800 de dolari pe acțiune.

Dacă Tesla reușește să se mențină în actualii parametri pentru următoarele câteva luni, Musk, care nu percepe un salariu sau bonusuri, va fi în cele din urmă eligibil să își primească bonificaţia în luna aprilie, în conformitate cu condiţiile negociate în 2018, în cadrul unui pachet de compensaţii.  Acest lucru îi va permite lui Musk să cumpere 1,7 milioane de acțiuni Tesla, o opțiune care este de așteptat să se întâmple şi să adauge 346 milioane dolari la averea miliardarului.

Elon Musk are în prezent o participație la Tesla în valoare de aproximativ 12 miliarde de dolari. Dacă își atinge obiectivul de a transforma Tesla într-o companie de 650 de miliarde de dolari, va deveni cea mai bogată persoană de pe planetă, detronându-l pe CEO-ul Amazon, Jeff Bezos. În prezent, Elon Musk are o avere estimată la 45,8 miliarde dolari.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cel mai bogat om din lume Elon Musk Jeff Bezos vanzari Tesla
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8423
RON
13 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H