Razie de amploare în București. 12 persoane, inclusiv minori, prinse în timp ce se drogau într-un imobil părăsit

Poliţiştii din întreaga ţară au participat, sâmbătă, la acţiuni de amploare al căror scop este prevenirea şi combaterea unor situaţii de risc şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică. În timpul acestor acţiuni au fost constatate 398 de infracţiuni, dintre care 72 de natură judiciară şi 53 privind traficul şi consumul ilicit de droguri, au fost identificate şi 3 autoturisme furate şi au fost depistate 19 persoane urmărite naţional sau internaţional. Cuantumul amenzilor aplicate în ultimele 24 de ore se apropie de 4 milioane de lei.

02 iul. 2023, 14:52
Razie de amploare în București. 12 persoane, inclusiv minori, prinse în timp ce se drogau într-un imobil părăsit

Un număr de 12 persoane, printre care și minori, au fost prinse în flagrant sâmbătă seara, într-un imobil dezafectat din București, în timp ce consumau substanțe interzise, transmite Poliția Capitalei.

”În contextul acțiunilor dispuse de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, la data de 1 iulie 2023, polițisti din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 8 Poliție, cu sprijinul Direcției Generale a Jandarmeriei Municipiului București, au acționat pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

În urma activităților specifice s-a stabilit că, la o adresă din Sectorul 2, în interiorul unui imobil dezafectat, mai multe persoane ar consuma substanțe interzise de lege și ar deține cantități însemnate de stupefiante.

Citește și: Andreea și Augustin se pregăteau de nuntă, însă astăzi sunt conduși pe ultimul drum

Astfel, la data de 1 iulie 2023, în jurul orei 21.30, au fost depistate 12 persoane, cu vârste cuprinse între 15 și 45 de ani, care aveau un comportament asemănător persoanelor care consumă substanțe interzise.

De asemenea, în interiorul locației, au fost găsite și ridicate 241 de pliculețe de tip zip, în interiorul cărora exista un praf alb pulverulent, despre care există suspiciunea că ar fi substanțe stupefiante”, a transmis Poliția Capitalei.

Cazul a fost preluat de polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, care urmează a sesiza D.I.I.C.O.T.

Citește și: Noi reguli de circulație pe șoselele din România. Codul Rutier s-a schimbat, șoferii riscă amenzi usturătoare

De asemenea, au fost organizate ale Poliției 329 de acțiuni, fiind constatate 60 de infracțiuni, dintre care 5 de natură judiciară, 11 privind regimul circulației rutiere, 28 privind traficul și consumul ilicit de droguri, 5 privind combaterea operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive şi 11 privind alte genuri de infracţiuni. De asemenea, au fost depistate 4 persoane urmărite național, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În urma activităților desfășurate, au fost verificate 443 de autovehicule şi au fost efectuate 27 de filtre.

În perioada de referință, polițiștii și jandarmii au legitimat 2.236 de persoane. 59 de persoane au fost conduse la sediul unităţii de poliţie/jandarmerie, iar alte 24 persoane au fost amprentate/fotografiate.

Totodată, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 339 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 203.060 de lei, dintre care 226 pentru încălcarea unor norme de convienţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 82 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 5 pentru alcool şi 54 pentru viteză și 54 pentru alte tipuri de abateri.

Au fost reținute 20 permise de conducere și au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.

Tot în perioada de referință, polițiștii au efectuat 290 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 12 cu DrugTest”, a transmis Poliția Capitalei.