Razie în piaţa de peşte din Hala Obor a Capitalei

Poliţiştii au făcut, vineri, razie în Hala Obor, vizaţi fiind comerciaţii de peşte şi comerciaţii care aduc ilegal brazi pe piaţă.

02 dec. 2011, 09:30
Razie în piaţa de peşte din Hala Obor a Capitalei

Poliţiştii au făcut vineri razie în piaţa de peşte din Hala Obor. Pe tarabe s-au găsit peşti la o greutate mai mică decât cea normală. „Cantităţi de peşte subdimensionat au fost indisponibilizate, scoase de pe piaţă. Peştele trebuie să provină din bălţile naturale şi să respecte dimensiunile stabilite legal”, a spus Christian Ciocan, purtător de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

De asemenea, acţiunea Direcţiei de Ordine Publică din cadrul IGPR-ului vizează şi comercializarea brazilor tăiaţi ilegal. Această acţiune a început încă de luna trecută, până în prezent fiind descoperiţi 1.800 de brazi tăiaţi ilegal. S-au întocmit dosare de cercetare penală. Sancţiunile sunt până la 4.000 de lei pentru vânzarea unui peşte subdimensionat şi retragerea autorizaţiei.

Acest ordine este transmis către toate inspectioratele Judeţene de Poliţie astfel încât acţiunile se vor derula zilnic până la sărbători în acest mod vizând şi tâierile ilegale.


loading...
Partenerii noștri