RAZIE la taximetrişti. Poliţiştii au dat peste 3.000 de amenzi

Poliţiştii au aplicat marţi peste 3.000 de amenzi după verificări la nivel naţional care i-au vizat pe taximetrişti, potrivit unui comunicat al IGPR.

14 mai 2014, 12:25
RAZIE la taximetrişti. Poliţiştii au dat peste 3.000 de amenzi

Dintre sancţiunile aplicate, 384 au fost pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi sau de închiriere, 34 pentru lipsa valabilităţii inspecţiei tehnice periodice, şase pentru defecţiuni la sistemul de direcţie, trei pentru defecţiuni la sistemul de frânare, iar cinci pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 349 de amenzi pentru depăşirea vitezei regulamentare, 32 pentru neacordarea priorităţii pietonilor şi 11 pentru neacordarea priorităţii altor vehicule.

Ca măsură complementară poliţiştii au reţinut 79 de permise de conducere şi au retras 224 de certificate de înmatriculare.

A fost suspendat dreptul de utilizare a vehiculelor în cinci cazuri în care transportul se derula în mod ilegal, iar pentru deficienţe tehnice s-a dispus imobilizarea a şapte autovehicule.

Poliţiştii au confiscat 12.000 de ţigarete care nu aveau aplicate marcaje fiscale şi au întocmit un dosar penal pentru contrabandă cu ţigări celui care le transporta.

Poliţiştii rutieri au acţionat marţi, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR, pentru verificarea legalităţii în domeniul activităţii de taximetrie.

La acţiune au participat peste 1.100 de poliţişti şi aproape 90 de reprezentanţi ai Registrului Auto Român. Echipele de control au verificat 5.491 de autoturisme care efectuau transport în regim de taxi.

Citeşte şi Veşti bune pentru taximetrişti. Ce a decis Ministerul Transporturilor