RAZIE la taximetriştii de la aeroporturi. Poliţiştii au retras mai multe certificate de înmatriculare

Aproape 180 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii de la rutieră şi de la transporturi în urma unei acţiuni desfăşurate la cinci aeroporturi internaţionale pentru verificarea legalităţii transportului în regim de taxi. Mai mult, poliţiştii au retras 27 de certificate de înmatriculare.

02 iul. 2014, 14:23
RAZIE la taximetriştii de la aeroporturi. Poliţiştii au retras mai multe certificate de înmatriculare

„La data de 1 iulie, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere şi a Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul IGPR, poliţiştii au verificat autovehiculele care efectuează transport în regim de taxi în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române remis miercuri AGERPRES.

La activităţi au participat şi reprezentanţi ai Registrului Auto Român.

Poliţiştii au controlat 370 de taxiuri şi pentru neregulile constatate au aplicat 177 sancţiuni contravenţionale.

„Dintre acestea, 155 au fost pentru abateri prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 21 pentru încălcarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere”, se mai arată în comunicat.

Ca măsură complementară, poliţiştii au retras 27 de certificate de înmatriculare şi au reţinut un permis de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice.

Citeşte şi Veşti bune pentru taximetrişti. Ce a decis Ministerul Transporturilor