Răzvan Burleanu, despre calificarea României la EURO 2020: Echipa naţională arată bine cu Cosmin Contra

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a vorbit despre campania de calificare pentru Euro 2020 şi pentru Mondialele din 2022.

09 iul. 2018, 06:45
Răzvan Burleanu, despre calificarea României la EURO 2020: Echipa naţională arată bine cu Cosmin Contra

„Avem două şanse pentru campionatul European 2020. Avem această Ligă a Naţiunilor care începe în septembrie, o competiţie nouă pe agenda UEFA în sensul în care meciurile amicale au devenit meciuri oficiale şi cele mai bune patru echipe se califică direct la Campionatul European. La finalul campaniei, 20 de echipe vor merge mai departe la Campionatul European.

În momentul de faţă, echipa naţională arată bine cu Cosmin Contra, astfel încât suntem optimişti în debutul campaniei din septembrie. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie accelerat ritmul pe care îl avem în acest moment, astfel încât să ne asigurăm de prezenţa noastră la Campionatul European, pentru ca pe această campanie şi această prezenţă să putem să construim calificarea la Campionatul Mondial din 2022„, a declarat Burleanu pentru newsweek.ro.

„Cosmin Contra nu a avut rezultate bune doar la meciurile amicale, trebuie să ne amintim că a venit pe banca tehnică pe finalul campaniei, tocmai pentru a putea să aibă câteva meciuri în plus pentru a pregăti echipa pentru Liga Naţiunilor. La nivel de echipă naţională, atunci când vorbim despre vârful de formă al jucătorilor, importantă este activitatea lor la nivelul cluburilor.

Noi ne dorim ca ei să joace meci de meci. Şi, dacă o vor face în campionatele de top ale Europei, cu siguranţă ne vor creşte şansele de a fi prezenţi la un campionat european. Campionatul mondial din 2022 cred că ne va expune o altă perspectivă, pentru că atunci va fi organizat iarna, ceea ce înseamnă că jucătorii vor fi în vârf de formă. Va fi cu totul altfel. Deosebit va fi şi campionatul mondial din 2026, la care vor participa 48 de echipe„, a mai spus preşedintele FRF.

Reprezentativa României va debuta în toamnă în Liga Naţiunilor, noua competiţie UEFA. Programul meciurilor este următorul:

7 septembrie: România – Muntenegru (stadion „Ilie Oană”, Ploieşti), Lituania – Serbia (ora 21:45)

10 septembrie: Serbia – România, Muntenegru – Lituania (ora 21:45)

11 octombrie: Lituania – România, Muntenegru – Serbia (ora 21:45)

14 octombrie: România – Serbia (Arena Naţională, ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)

17 noiembrie: Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion „Ilie Oană”, Ploieşti

20 noiembrie: Serbia – Lituania, Muntenegru – România (ora 21:45).