Răzvan Burleanu respinge ideea organizării de România a CM din 2030. Şeful FRF are alte planuri

Premierul grec Alexis Tsipras a anunţat cu doar câteva zile în urmă că România, Grecia, Serbia şi Bulgaria şi-ar putea depune candidatura pentru organizarea Campionatului Mondial din 2030.

04 nov. 2018, 15:15
Răzvan Burleanu respinge ideea organizării de România a CM din 2030. Şeful FRF are alte planuri

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal nu crede că această opţiune poate fi luată în calcul în momentul de faţa, iar atenţia responsabililor din fotbalul românesc ar trebui să se concentreze asupra altor priorităţi.

Pe termen scurt, ar trebui să ne menţinem concentrarea pe 2020 şi să demonstrăm că suntem o ţară care îşi ţine toate angajamentele luate, mai ales în relaţia cu partenerii externi. Pe termen mediu, cred că trebuie să ne concentrăm, astfel încât cluburile noastre să aibă o dezvoltare cât mai sănătoasă şi în acelaşi timp, să putem să organizăm în România, de unii singuri, un Campionat European, fie de juniori, fie de tineret.

Citeşte şi Variantă de ULTIMĂ ORĂ. După CM 2030, Serbia, România, Bulgaria şi Grecia plănuiesc să candideze şi pentru Euro 2028

Pe termen lung, mă bucură să văd interesul celor patru reprezentanţi ai guvernelor participante la această întâlnire, în ceea ce priveşte deschidere pentru fotbal. Acest lucru înseamnă că ar trebui să se traducă în anii care urmează în mult mai multe investiţii, în primul rând pentru copii şi juniori. Abia după aceea ne putem gândi şi la turnee finale.

Ar trebui să ne uităm la infrastructură. Şi dacă e să ne uităm la United 2026, o să vedem că peste 15 stadioane dintre cele 23 cu care s-au înscris, au peste 69.000 de locuri.

Astăzi, toate cele patru ţări despre care vorbim, împreună, cred că avem doar două stadioane cu peste 50.000 de locuri. Pentru un Campionat Mondial, recomandarea FIFA e să ai cel puţin un stadion de peste 80.000 de locuri„, a spus Răzvan Burleanu la Telekom Sport.