Răzvan Cherecheş, avertisment teribil pentru români: „Un nou val este inevitabil. De sărbători, se vor constitui nenumărate focare de Covid-19”

Răzvan Cherecheş avertizează că în curând România se va confrunta cu valul cinci al pandemiei. Profesorul în sănătate publică atrage atenţia asupra faptului că de sărbători se vor constitui "nenumărate focare de COVID-19".

22 dec. 2021, 10:37
Răzvan Cherecheş, avertisment teribil pentru români: „Un nou val este inevitabil. De sărbători, se vor constitui nenumărate focare de Covid-19”
Răzvan Cherecheş, avertisment teribil pentru români: "Un nou val este inevitabil. De sărbători, se vor constitui nenumărate focare de Covid-19"

Răzvan Cherecheş, avertisment teribil pentru români. Profesorul de sănătate publică de la Universitatea Babeş Bolyai atrage atenţia asupra focarelor de coronavirus care se vor constitui de sărbători.

Răzvan Cherecheş, avertisment teribil pentru români

Profesorul susţine că noul val al pandemiei este inevitabil în România.

„Un nou val este inevitabil pentru că, o dată, nu avem suficientă populație care să fie imunizată fie natural fie prin vaccinare și, în al doilea rând, pentru că Omicron, în cele mai multe cazuri, depășește protecția oferită de imunitatea naturală. Desemenea, la protecția oferită de vaccinare la Omicron este mai mare doar în cazul celor care au 3 doze. Va începe valul 5 și ca urmare a faptului că, în perioada sărbătorilor, de Crăciun, de Revelion, se vor constitui nenumărate focare ca urmare a faptului că oamenii se vor întâlnii cu prietenii, cu familia, în spații închise.”, avertizează profesorul la Europa Fm. 

Citeşte şi Octavian Jurma, veşti proaste de Sărbători: Omicron va fi dominantă săptămâna viitoare în România

Reamintim că marţi, 21 decembrie, a fost confirmat cel de-al 16 –lea caz cu varianta OMICRON, în România. Este vorba despre o femeie în vârstă de 39 ani, din județul Bihor și cu istoric de călătorie în Republica Democrată Congo. Persoana este vaccinată cu schema completă de vaccinare, se află în izolare la domiciliu, iar starea de sănătate este una bună.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 16 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Până marţi, 21 decembrie, 58.320 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Dintre cele 88 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 la categoria de vârstă 40-49 ani, 8 la categoria de vârstă 50-59 ani, 22 la categoria de vârstă 60-69 ani, 30 la categoria de vârstă 70-79 ani și 26 la categoria de vârstă peste 80 ani.

81 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a înregistrat comorbidități, iar pentru 6 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent. Din totalul de 88 de pacienți decedați, 83 erau nevaccinați și 5 vaccinați. Cei 5 pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 60-69 ani și peste 80 ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 3.003. Dintre acestea, 488 sunt internate la ATI. Dintre cei 488 de pacienți internați la ATI, 47 au certificat care atestă vaccinarea. Din totalul pacienților internați, 66 sunt minori, 62 fiind internați în secții și 4 la ATI.

Citeşte şi Şeful OMS recomandă anularea sărbătorilor: „Mai bine sărbătorim viaţa mâine, decât să sărbătorim astăzi şi să plângem mâine”