Răzvan Cojanu, învins la puncte în meci pentru titlul mondial WBO la categoria grea

Boxerul român Răzvan Cojanu a fost învins la puncte de neozeelandezul Joseph Parker, sâmbătă, într-un meci pentru titlul mondial WBO al categoriei grea, desfășurat într-o gală profesionistă la Manukau City (Noua Zeelandă).

06 mai 2017, 12:31
Răzvan Cojanu, învins la puncte în meci pentru titlul mondial WBO la categoria grea

Parker, deținătorul centurii, s-a impus după 12 reprize, obținând o decizie clară la puncte.

Cojanu (30 ani), care a primit această șansă la titlul mondial după accidentarea lui Hughie Fury, vărul celebrului Tyson Fury, a fost dominat de neozeelandez, care s-a arătat mai rapid și a lovit mult, chiar dacă l-a pus rareori în dificultate pe român.

Răzvan Cojanu (2,02), introdus în ring cu supranumele de ”Big Foot”, a primit avertisment în repriza a patra din partea arbitrului, pentru ținerea de cap a adversarului. Cojanu a avut un final mai bun de meci, câștigând ultimele reprize, dar nu putut forța un KO.

Românul, care are acum 16 victorii la profesioniști (9 KO) și 3 înfrângeri (1 KO), a lovit destul de puțin a fost lent, iar cele mai bune lovituri au venit pe contre. Cojanu a fost sparring partner pentru Parker în mai multe cantonamente și a părut că nu poate scăpa de această etichetă, arătând prea mult respect față de adversar.

Joseph Parker (25 ani) are acum 23 victorii din tot atâtea meciuri disputate la profesioniști, 18 fiind obținute înainte de limită.

Parker (1,93 m) a cucerit centura de campion WBO în decembrie, după ce l-a învins la puncte pe Andy Ruiz Jr.