Răzvan Cotovelea: Nu pot infirma şi nici confirma dorinţa de rebranding a Romtelecom

Publicat: Marţi, 25 Martie 2014 13:23 // Actualizat: Marţi, 25 Martie 2014 13:23 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, nu a negat, dar nici nu a confirmat informaţia conform căreia compania Romtelecom ar urma să treacă printr-un proces de rebranding, precizând că, dacă s-ar face publice informaţii despre activităţile de rebranding, nu ar mai exista efectul scontat.

"Statul român are 46% din acţiunile de la Romtelecom, deci statul român este un acţionar minoritar. Ştiţi foarte bine că totdeauna discuţiile se bazează pe respect reciproc între acţionarul majoritar şi acţionarul minoritar. Se stabileşte un plan de acţiune, un plan de dezvoltare a afacerilor, un plan de împiedicare a pierderilor. Specialiştii în rebranding, când vin şi propun boardului o asemenea idee au în spate o serie de obiective. Obiectivele ţin de dezvoltarea afacerii, de promovarea companiei la nivelul utilizatorilor, clienţilor, dar şi întărirea acesteia pe piaţă. Mergând mai departe şi considerând că avem un "gentlemen agreement" foarte bun cu toţi acţionarii de la Romtelecom, dacă s-ar face publice posibile informaţii despre activităţile de rebranding nu ar mai exista efectul scontat. Deci, nu pot să infirm, nici să confirm această dorinţă. Acţionarul majoritar se bucură de respectul şi sprijinul nostru şi viceversa. Cu siguranţă, însă, şi noi şi ei dorim să avem o companie puternică, valoroasă, pentru că statul român doreşte să finalizeze privatizarea companiei Romtelecom", a explicat Ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, potrivit Agerpres.

Recent, în mass-media a apărut informaţia conform căreia compania Romtelecom ar urma să traverseze un proces de rebranding în parteneriat cu cel mai mai mare operator de telecomunicaţii din Germania, T-Mobile.

Ministerul pentru Societatea Informaţională /MSI/ a anunţat, în data de 4 martie 2014, semnarea contractului pentru asistenţă specializată în cazul privatizării Romtelecom cu reprezentanţii consorţiului format din SSIF Swiss Capital S.A. (lider de consorţiu), UBS Limited, Muşat şi Asociaţii SPARL, şi BT Securities S.A.

Preţul contractului este format dintr-o componentă fixă în valoare de zero lei şi o componentă variabilă reprezentând 2,085% din profitul brut obţinut din vânzarea tuturor sau a unei părţi a acţiunilor, care include toate taxele şi impozitele prevăzute de legislaţia în vigoare, inclusiv TVA. În cazul în care tranzacţia acţiunilor deţinute de statul român la SC Romtelecom SA nu se realizează, componenta variabilă a contractului nu trebuie achitată.

Termenul stabilit pentru realizarea serviciilor contractuale este 11 august 2014, cu precizarea că acest termen poate fi prelungit, în funcţie de circumstanţe.

Garanţia de bună execuţie a contractului este în cuantum de cinci milioane de lei (scrisoare de garanţie bancară de bună execuţie) şi trebuie plătită în maximum 7 zile de la data semnării contractului.

Contractul expiră la data de 31 decembrie 2014, termen care poate fi scurtat sau prelungit prin acordul părţilor.

Romtelecom este o societate pe acţiuni oferind servicii complexe pe piaţa de comunicaţii, de la telefonie fixă la Internet, televiziune digitală, IPTV, servicii combinate de date şi voce, precum şi un program permanent controlat de Customer Care.

Acţionarii Romtelecom sunt Hellenic Telecommunications Organisation SA International, care deţine 54,01% din capitalul companiei, şi statul român prin MSI care deţine 45,99% din capital.

Grupul elen de telecomunicaţii OTE, proprietarul Romtelecom, a raportat joi un profit net de 287,8 milioane de euro pentru întregul an 2013, în scădere cu 34,6% faţă de profitul net de 440,2 milioane euro înregistrat în 2012, în condiţiile în care în ultimele trei luni ale anului trecut grupul a înregistrat pierderi nete de 188,7 milioane euro, informează un comunicat de presă.

În ceea ce priveşte divizia din România, Romtelecom, aceasta a înregistrat în 2013 un profit operaţional de 8,4 milioane euro, în scădere cu 85,3% faţă de rezultatul operaţional de 57,3 milioane euro înregistrat în 2012. Veniturile Romtelecom au scăzut uşor cu 1,6% până la 609,5 milioane de euro.

La data de 31 decembrie 2013, Romtelecom avea 2,252 milioane linii telefonice fixe (în scădere cu 3,3% în ritm anual), în timp ce numărul abonaţilor la serviciile de Internet în bandă largă a crescut cu 4,5% în ritm anual până la 1,249 milioane iar numărul abonaţilor la serviciile de televiziune a crescut cu 7% până la 1,353 milioane.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 mar 13:39
...

Ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, nu a negat, dar nici nu a...
1
EUR
4.8332
RON
28 Mar
noapte 6 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H