Răzvan Cuc a rupt contractul cu un constructor spaniol de drumuri. Firmei i s-a interzis să mai participe la licitaţii

Ministrul Tranporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o nouă descindere pe şantierele companiilor constructoare de drumuri şi, nemulţumit de stadiul lucrărilor a anunţat rezilierea contractului cu firma Copisa Constructora.

04 apr. 2019, 07:24
Răzvan Cuc a rupt contractul cu un constructor spaniol de drumuri. Firmei i s-a interzis să mai participe la licitaţii

Unde nu sunt mobilizaţi, (constructorii – n.r.) pleacă acasă şi trei ani nu mai au ce căuta în România, le dăm certificat constatator negru şi am încheiat discuţia. Ce tot stăm atâta să le zic de fiecare dată când mă duc pe şantiere. Le-am zis că nu voi mai anunţa când plec, voi anunţa presa cu o oră jumate-două înainte să ajung pe şantier. Nu mai am de ce să anunţ dinainte„, anunţa ministrul Răzvan Cuc, în urmă cu mai puţin de două săptămâni.

Joi dimineaţa el a făcut o nouă vizită inopinată pe şantier şi, nemulţumit de stadiul lucrărilor, a anunţat rezilierea contractului cu spaniolii de la Copisa Constructora, însărcinaţi cu construcţia centurii oraşului Mihaileşti. „Ei au avut termen de începere în iulie 2016 şi termenul de executare a fost de 12 luni. Nu există probleme cu exproprierile decât într-o zonă mică, care nu le afectează restul lucrărilor. Progresul lor fizic din 2016 până acum este undeva la 30%. Stadiul financiar este de 34%, deci nu sunt probleme cu plăţile din partea noastră„, spunea directorul general al companiei, Narcis Neaga. Potrivit acestuia, CNAIR va face lucrarea în regie proprie, fiind vorba de doar 3,2 kilometri.

Cu această firmă am avut probleme şi la centura Târgu-Mureş. Nu au resurse financiare, nu au resurse umane şi invocă faptul că nu am plătit la zi. Însă plăţile sunt la zi. Ei invocă o clauză contractuală, o formulă de escaladare a preţurilor. Timp de 12 luni compania nu a considerat normal să aibă o formulă de actualizare a preţurilor şi, din acest motiv, nu a fost introdusă în contract. Ei şi-au asumat această situaţie şi au semnat contractul. Nu vii după trei ani să spui că nu ai formulă de escaladare a preţului când tu pe şantier ai 10-15 oameni„, a mai spus oficialul CNAIR.

Copisa Constructora nu va mai putea participa nici la următoarele licitaţii care vor avea loc în România.


loading...
Partenerii noștri