Răzvan Lucescu, performanţă ISTORICĂ în Grecia. A bătut două recorduri vechi de 55 DE ANI

PAOK Salonic, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, a terminat neînvinsă ediţia 2018-2019 a campionatului Greciei, după ce a trecut, duminică, în deplasare pe PAS Giannina cu 2-0, în ultima etapă, a 30-a.

05 mai 2019, 18:39
Răzvan Lucescu, performanţă ISTORICĂ în Grecia. A bătut două recorduri vechi de 55 DE ANI

PAOK Salonic, care îşi asigurase deja câştigarea campionatului în urmă cu două săptămâni, a înscris prin Akpom (60) şi Şahov (79). Internaţionalul român Alin Toşca a jucat tot meciul, în timp ce fostul stelist Fernando Varela a rămas pe banca de rezerve.

PAOK Salonic a încheiat campionatul cu 80 de puncte, cu 26 de victorii şi patru remize, golaveraj 66-14. Echipa a început campionatul cu o penalizare de două puncte, dictată în urma unor incidente din sezonul trecut.

Răzvan Lucescu a câştigat campionatul Greciei. PAOK Salonic, primul titlu după 34 DE ANI

Performanța de a termina campionatul fără înfrângere vine la 55 de ani distanță de la cea realizată de Panathinaikos Atena, în sezonul 1963-1964. PAOK Salonic a mai stabilit un record, fiind echipa care termină cu cele mai multe puncte într-un sezon în toată istoria campionatului. Lupta se ducea tot cu Panathinikos din sezonul 1963-1964. Atunci, trupa din Atena reușea 24 de victorii și șase remize, dar echipa lui Răzvan Lucescu a avut un sezon incredibil și a încheiat cu 26 de succese și doar patru rezultate de egalitate.

PAOK poate realiza în acest sezon eventul, urmând s-o întâlnească pe AEK Atena în finala Cupei Greciei.