RCA IEFTIN. Cum poţi să cumperi cea mai ieftină asigurare auto obligatorie

RCA-ul s-a scumpit de 1 ianuarie 2015. Pentru că poliţa se calculează în funcţie de anumiţi factori, cum ar fi vârsta, puterea maşinii, dar şi numărul de tamponări ale şoferului, o asigurare auto obligatorie poate sări şi peste 4.000 lei pentru un an. Astfel, de acum, criteriul de bază pe care se vor încheia asigurările în 2015 va fi ieftin, nu contează de unde.

07 ian. 2015, 07:30

RCA 2015: Cea mai năpăstuită categorie a şoferilor din punct de vedere al costurilor asigurării va fi cea a tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani. Cu cât mai tânăr, cu atât şi preţul asigurării auto va fi mai mare. Dacă şoferul în cauză mai are şi un accident uşor, atunci preţul RCA-ului explodează.  Totodată, la polul opus se situează persoanele de peste 60 de ani, care vor plăti sume modice pentru RCA, această categorie de persoane fiind şi cea care are cele mai multe facilităţi.

Citeşte şi RCA 2015: Majorări SEMNIFICATIVE de tarife. Cei mai afectaţi sunt tinerii

Astfel, preţul plătit de un tânăr sub 30 de ani poate ajunge la de peste zece ori mai mult decât acela plătit de o persoană de 60 de ani şi care conduce acelaşi tip de maşină. Internetul abundă în oferte de asigurări auto obligatorii. Asigurările auto pot fi încheiate pe internet, iar mulţi dintre brokeri de asigurări promit livrarea gratuită în timp de câteva ore. Brokerii de asigurări şi companiile de asigurări auto încântă navigatorii cu „cel mai ieftin RCA”. Astfel, şoferii vor trebui să piardă ceva timp în faţa calculatorului pentru a fi siguri că într-adevăr au găsit cea mai convenabilă ofertă. RomaniaTV.net a făcut o incursiune pe site-urile specializate în vânzarea de RCA şi a strâns la un loc mai multe pagini unde se poate face o comparaţie de preţuri la asigurările auto obligatorii, astfel încât şoferii să o aleagă pe cea mai convenabilă. 

RCA: Astra asigurări propune celor care vor să îşi cumpere asigurare auto obligatorie să o facă şi online. Pentru a se convinge de preţ Astra asigurări are şi un calculator RCA care poate fi accesat AICI şi care va spune cu exactitate cât costă.

RCA: Euroins, un alt jucător important pe piaţa asigurărilor obligatorii auto, oferă celor interesaţi posibilitatea să îşi calculeze preţul RCA-ului şi să îl compare cu celelalte oferte. Calculatorul de RCA al Euroins poate fi accesat AICI.

RCA: Carpatica Asig are calculator de RCA, iar pentru a calcula nivelul preţului RCA şoferii sunt obligaţi să introducă mai multe date persoanel, precum şi datele maşinii. Calculatorul RCA de la Carpatica Asig este disponibil AICI.

RCA: E MAG oferă, pe site-ul propriu, şoferilor posibilitatea să calculeze şi să compare preţul cu alte oferte, promiţând „cel mai bun preţ la RCA”. Calculatorul de RCA al E MAg este disponibil AICI

Toţi care care vând poliţe RCA oferă şoferilor posibilitatea oricărei modalităţi de plată, fie cash la livrare, cu cardul la livrare, cu ordin de plata, precum şi cu cardul online. Este şi cazul brokerului Aust Insurance, care are calculatorul de RCA, AICI.

Citeşte şi VESTE GROAZNICĂ pentru ŞOFERI. RCA-ul explodează. Preţurile sar de 3.000 lei în 2015

Cei care vor să se asigure că pătesc preţul cel mai mic ar fi bine să verifice şi la calculatorul RCA al brokerului Romasig, care este disponibil AICI.

PSG Insurance Broker oferă 10% discount celor care încheie asigurarea auto obligatorie în luna ianuarie. Cei interesaţi pot consulta preţul RCA, AICI.

Citeşte şi PREŢURILE carburanţilor, la un nivel minim al ultimilor 3 ani. BENZINA ar putea costa sub 5 lei