RCS&RDS a început să VÂNDĂ CURENT către populaţie

RCS&RDS a început să vândă energie electrică produsă în propriile parcuri fotovoltaice din ţară, energie subvenţionată de populaţie.

16 mart. 2015, 14:54
RCS&RDS a început să VÂNDĂ CURENT către populaţie

RCS&RDS a lansat în Oradea un proiect pilot prin care doreşte atragerea actualilor clienţi de telefonie şi Internet să achiziţioneze de la această companie şi energie electrică, scrie ebihoreanul.ro.

Potrivit sursei citate, compania telecom încheie contracte pe un an la un preţ de 130 de lei/MWh, mult sub furnizorul zonal, Electrica, care are un preţ de 169 lei/MWh. La acest preţ al mărfii de adaugă costuri de distribuţie, transport, marja de furnizare, alte tarife şi taxe reglementate, care urcă preţul final la consumator până la circa 400 de lei/MWh, oricum mai ieftin decât al Electrica.

„Condiţiile în care consumatorii se pot muta la noul furnizor sunt minimale. Noii abonaţi trebuie doar să aibă facturile plătite la zi şi să depună câte o copie după actul de identitate şi actul de proprietate al imobilului, iar de formalităţile de transfer se ocupă RCS&RDS”, scrie ebihoreanul.ro.

Pe piaţa marilor consumatori de electricitate, compania orădeană este deja activă de mai mult de un an. Tuturor clienţilor le propune acelaşi preţ, 130 de lei/MWh, contract pe un an. Printre clienţii câştigaţi se numără Compania de Apă Oradea, mai multe spitale, precum şi regia locală de transport public. Astfel, de la 1 martie, tramvaiele orădene merg cu curent cumpărat de la RCS&RDS.

Citeşte şi Românii pot opta pentru un alt furnizor de energie electrică. Practic, lucrurile nu stau chiar aşa