Reacţia Comisiei de etică a spitalului din Sibiu, după decesul femeii operate de pietre la rinichi: Protocoalele au fost respectate

Femeia de 31 de ani care a murit după o operaţie de scoatere a unei pietre la rinichi, făcută la Spitalul din Sibiu, a primit tratament corespunzător, a conchis Comisia de etică a unităţii sanitare.

07 aug. 2019, 13:32
Reacţia Comisiei de etică a spitalului din Sibiu, după decesul femeii operate de pietre la rinichi: Protocoalele au fost respectate

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, pacienta ar fi avut o afecțiune denumită coagulare intravasculară diseminată, ceea ce înseamnă practic că femeia avea probleme grave cu coagularea sângelui, scrie turnulsfatului.ro.

Comisia formată în spital a stabilit că „asistența medicală acordată pacientei a fost în conformitate cu standardele și normativele în vigoare, respectându-se protocoalele medicale. Pacienta a beneficiat de îngrijiri medicale complexe acordate de o echipă multidisciplinară, fiind asigurat în timp util un tratament corespunzător”.

Ancheta la Spitalul Județean din Sibiu a fost demarată după ce o femeie de 31 de ani a murit în urma unei operații de scoatere a unei pietre la rinichi, iar soțul acesteia a dat vina pe medici.

Elena avea 31 de ani și era mama unui băiețel de 13 ani și a unei fetițe de un an și 7 luni. S-a internat în Spitalul Județean din Sibiu pentru scoaterea unei pietre la rinichi. Soțul ei spune că a început să se simtă rău la câteva ore după intervenție.

„Am anunțat asistentele care habar nu aveau că sângera și au venit, au bandajat-o și l-au chemat pe domnul doctor l-am întrebat dacă trebuie să ne așteptăm la complicații, nu, totul e ok, e normal să mai sângereze câte un pic”, spunea Alexandru Tocaciu, soțul pacientei.

Femeia a fost transferată la ATI și supusă, a doua zi, unei noi operații, în care i-a fost scos rinichiul. A intrat în comă și nu și-a mai revenit.

„Din primele informații este un caz extrem de complex, grav și cu o evoluție fulgerătoare, problemele post operatorii fiind cauzate de o boală de natură hematologică. Tot din primele informații reiese că pacienta a primit îngrijirile corespunzătoare”, afirma Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.

„Vreau doar să aflu ce s-a întâmplat între prima operație și a doua. Să vii sănătos și să pleci în coșciug”, spunea Alexandru Tocaciu, soțul pacientei.