Reacţia FRF după anunţul intrării Rapidului în faliment. Situaţia este fără precedent în Liga 1

Publicat: Marţi, 14 Iunie 2016 12:26 // Actualizat: Marţi, 14 Iunie 2016 12:41 // Sursa: romaniatv.net

Rapid s-ar putea retrage din campionat dacă decizia de intrare în faliment pronunţată de Tribunalul Bucureşti va fi menţinută şi de Curtea de Apel.

Viorel Duru, directorul Sistemului Naţional de licenţiere din cadrul FRF, spune că nu există totuşi un precedent şi că Rapidul ar putea începe sezonul următor al Ligii 1 chiar şi în faliment. Asta pentru că procedurile de dizolvare durează, iar până atunci societatea poate funcţiona.

Citeşte şi Rapid a intrat în faliment. Abia promovată în prima divizie, echipa ar putea fi retrogradată în Liga a IV-a

"Această decizie poate fi atacată cu Apel. Să aşteptăm întâi Apelul. Probabil clubul va renunţa la participarea în competiţie. Nu avem un caz precedent că să luăm o decizie în cunoştinţă de cauza. Procedura de faliment impune mai multe etape până la dizolvare. Din momentul în care se dizolvă entitatea nu mai există contractele cu jucătorii. Farul a fost în situaţia asta, dar în Apel i s-a întors decizia. E decizia lor dacă vor să joace sau nu, pentru că ei au licenţă, au fost sancţionaţi cu depunctarea pentru că au datorii, dar nu se mai impune retrogradarea clubului, ca acum doi ani.

Când au solicitat licenţă pentru Liga 1 ştiam de existenţa cererilor de intrare în faliment, mai ştiam că există acest termen de 13 iunie. Dar nu le putem interzice participarea în competiţie, putem doar să-i sancţionăm. Doar când entitatea se radiază din Registrul Comerţului, toate contractele sunt nule, jucătorii pleacă liberi de contract", a declarat Viorel Duru, pentru Digi Sport.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
faliment Rapid Rapid Bucuresti Rapid datorii Rapid retragere din campionat
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 iun 12:47
... Rapid s-ar putea retrage din campionat dacă decizia de intrare în faliment pronunţată de...
14 iun 12:46
...dacă decizia de intrare în faliment pronunţată de Tribunalul Bucureşti va fi menţinută şi de Curtea de Apel. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8423
RON
13 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H