Reacţia HALUCINANTĂ a autorităţilor din Vaslui în cazul copilului lăsat să moară pe trecerea de pietoni. „Avem o singură ambulanţă”

Florin, un copilaș de doar patru ani, a fost spulberat în timp ce traversa strada. Zeci de oameni au stat și l-au filmat, în timp ce își dădea ultima suflare. Nimeni nu a sărit să îl ajute. Nici măcar polițiștii nu au pus mâna pe el, iar medicii de pe ambulanță au ajuns prea târziu. Oamenii care au stat să-l filmeze pe Florin sunt acum revoltați de atitutidea autorităților.

30 aug. 2019, 07:09
Reacţia HALUCINANTĂ a autorităţilor din Vaslui în cazul copilului lăsat să moară pe trecerea de pietoni. „Avem o singură ambulanţă”

Prefectul din Vaslui, despre cazul revoltător al copilului lăsat pur şi simplu să moară pe asfalt, scrie a1.ro

„Este un eveniment regretabil. Într-adevăr, în apropierea locului în care s-a produs acel accident, există o unitate spitalicească, dar trebuie să facem precizarea că este un spital de psihiatrie. Serviciul de ambulanță din localitate are o singură mașină. Ghinionul a făcut ca la momentul producerii accidentului, ambulanța era în misiune, într-un sat vecin, la un alt accident, cu două victime. (…) Am analizat inclusiv timpii în care au reacționat instituțiile noastre. Poliția a ajuns în 14 minute la locul accidentului, iar salvarea a ajuns undeva la 24-25 de minute”, a explicat Eduard Popică, prefectul Vaslui.

Citeşte şi Scandal la Vaslui după un accident rutier cu intervenţie întârziată VIDEO

Întrebat de ce polițiștii nu au cerut ajutorul medicilor de la spitalul de psihiatrie din apropiere, Eduard Popică a spus că, în urma discuției avute cu polițistul care a ajuns primul la fața locului, a înțeles că băiatul nu mai prezenta semne vitale.

„În momentul în care apelantul a sunat la 112, cei din dispecerat i-au spus acestuia să ia măsurile de prim ajutor. Apelantul a spus că nu este pregătit pentru așa ceva, întrucât victima era un copil de patru ani și nu era pregătit psihic. Agentul de poliție care a ajuns la fața locului mi-a spus că băiatul nu mai avea semne vitale, că era deja mort”, a adăugat prefectul.

Un copil în vârstă de patru ani a fost lovit de o autoutilitară, în oraşul Murgeni, județul Vaslui, în timp ce încerca să traverseze strada. În loc să încerce să îl ajute și să îl ducă la un spital aflat în apropiere, mai mulți oameni l-au filmat cu telefoanele mobile.

O publicaţie locală afirmă că oamenii se uitau cum copilul își dă ultima suflare, filmând și făcând fotografii.